Hyundain kehityssuunta on positiivinen. Kuva: Jani Salonen

Vaikka Jari Ketomaan matka SM Itärallissa päättyi tekniikkaongelmiin, niin mies toteaa hieman yllättäen olevansa tyytyväinen kisan antiin. Ajetut kilometrit osoittivat tiimin sekä Hyundain kehityssuunnan.

Päivähuollossa tehottomuuden syyksi paljastui Hyundain turbo.

Huolto oli varustautunut tämän vaihtamiseen, mutta ongelmaksi muodostui varaturbon pyörintänopeusanturi. Se ei toiminut ja aikataulut tulivat vastaan, joten Ketomaa oli pakotettu jättämään keskeytysilmoituksen kartanlukijansa Marko Salmisen kanssa. Ennen keskeytystä Ketomaan sijoitus tuloslistalla oli kahdeksas. Hyundain rikkoutuminen tuli miehelle täytenä yllätyksenä, sillä valmistautuminen kisaan oli sujunut hyvissä merkeissä. Kaksipäiväisissä testeissä autoa oli optimoitu Hyundain insinöörien kanssa hyvään kisaiskuun, eikä mikään viitannut tulevaan.

– Kyllä miehellä olisi ollut haluja tyrkätä, mutta nyt tuli tällainen vika täysin puskista. Pölläytteli sinistä savua ja oli tehoton. Siihen nähden vauhtimme oli erittäin hyvää, eli asioita on todellakin tehty oikein, toteaa Ketomaa.

“Itärallin tiet eivät kyllä jätä ketään kylmäksi, on huimaa touhua”, intoili Ketomaa Itärallissa. Kuva: Jani Salonen

Epäonnesta huolimatta Ketomaa katsoo tyytyväisenä tynkäkisan antia, eikä jäänyt murehtimaan kohtaloaan. Mies jatkaa positiivisten asioiden luetteloa, kertomalla  DMACKin tuoneen testiin kolme erilaista rengasmallia Itärallia varten. Tässä valinta osui nappiin, kun Ketomaa kykeni vajaatehoisella autolla parempaan vauhtiin edelliseen osakilpailuun verrattuna. Tämä on vahva osoitus tilanteesta, jossa uuden auton kanssa tehdään jatkuvaa kehitystyötä intensiivisellä otteella.

–  Tehtiin testeissä säätöjä tasauspyörästön lukkoihin ja jousitukseen autossa. Oikealla tiellä olemme näiden kanssa. Lisäksi lähdettiin DMACK:in kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta liikenteeseen poikkeuksellisen rohkealla rengasvalinnalla. Se näytti toimivan ja vauhti kertoi tämän puolesta. Siinä mielessä voi harmitella, että kisa jäi kesken.

– Itärallin tiet eivät kyllä jätä ketään kylmäksi, on huimaa touhua. Vaara on käsillä koko ajan, koska vauhdit ovat aivan järjettömät. Tiet olivat täydellisessä kunnossa ja ei tuollaisissa olosuhteissa usein pääse edes ajamaan. Iso kiitos SM-sarjalle ja Itärallille, että tällaisia kisoja järjestetään, Ketomaa päättää.

Teksti: Jani Salonen

Jari Ketomaa palaa rallin SM-sarjaan – sopimus Rallybaron-tiimin kanssa

Jari Ketomaa uudella Mitsubishilla vaativaan Malesian Ralliin

Ketomaa Hyundailla kovatasoiseen seuraan Vaakuna-Rallissa

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla