Erno Kinnunen. Kuva: Jarno Saari

Kiteeläinen Erno Kinnunen pääsi ajamaan lähes kotikilpailuaan, kun SM-sarjan talvikauden päätöskisan reitti suuntautui Joensuusta kohti Kiihtelysvaaraa. Kilpailu kulki Kinnusen osalta mallikkaasti, joten hän pääsi maalipaikalla suihkuttamaan kuohujuomaa luokkavoiton merkiksi.

Kauden toisen SM4-luokan voiton myötä Honda-kuljettaja nousi myös pistetaulukon kärkipaikalle, joista asemista on hyvä jäädä odottamaan kesän ralleja.

– Tosi tyytyväinen voi olla talven kolmeen osakilpailuun. Avauskisassa tekniikkamurheet veivät voittomahdollisuudet, mutta sen jälkeen kaksi osakilpailua on sujunut hienosti, Kinnunen kertasi.

– Itäralli kruunasi tämän alkukauden. Tiestö oli haastavaa ja pystyin ajamaan melko ehjän kisan. Toisella erikoiskokeella osuin lumipenkkaan ja hetken matkaa mentiin ojan reunalla. Sen jälkeen ajorytmi vähän katosi.

Kinnunen ja kartanlukija Ville Mäkelä ajoivat kaikille kuudelle erikoiskokeelle luokkansa nopeimmat ajat.

– Tauon jälkeen kisan pisin EK Oskola oli tärkeässä roolissa. Olin päättänyt iskeä siellä, ja se suunnitelma onnistui. Kovan pohja-ajan ansiosta lähes triplasin hallussa olleen yhdeksän sekunnin etumatkan, Kinnunen iloitsi.

Itäralli oli menestyksekäs Jast Rally Teamille, kun Ernon velipoika Jarno Kinnunen saavutti toisen sijan Suomi Cupin SC5-luokasta.

Tulokset SM4-luokka:
1. Erno Kinnunen 56.05,8
2. Tomi Vilenius +41,4
3. Jussi Teppo +1.21,3
4. Sami Korvola +2.12,5
5. Joni Toivanen +2.38,0

SM-pisteet 3/7 osakilpailun jälkeen:
Erno Kinnunen 75
Jussi Teppo 67
Harri Korkiakoski 34
Tomi Vilenius 33
Eerik Jussila 20

Teksti: Jarno Saari

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla