"Testin jälkeen odotin parempaa, mutta nyt ei vain tullut", kertoi Mikko Heikkilä rallin päätyttyä. Kuva: @hannuphoto, Hannu Rainamo

Joensuun SM Itärallissa uransa toisen nelivetoautorallinsa ajanut Mikko Heikkilä sijoittui rallin yleiskilpailussa seitsemänneksi. Heikkilä, jolle Itärallissa nuotteja luki Toyota GAZOO Racingin testikuljettaja Juho Hänninen, ei ollut suoritukseensa kovin tyytyväinen.

Heikkilä ajoi rallissa ensi kertaa R5-luokituksen omaavaa Skoda Fabiaa.

– Testin jälkeen odotin parempaa, mutta nyt ei vain tullut, Heikkilä totesi maaliin saavuttuaan.

– Aamupäivän kolme ensimmäistä erikoiskoetta oli rentoa ajoa. Tauon jälkeen rallin neljännellä pätkällä ajoni jostain syystä sekosi ja kävimme neljä kertaa penkassa. Viitosella sitten sammutin autoni vielä lähtöön. Viimeinen pätkä tuli taas ihan OK.

– Vaikka erikoiskokeet tulivat kohtuu nätisti ja virheettömästi niin kyllä sitä tuli nopeasti nöyrä olo, kun EK:n maalissa näki kärjen ajat. Reissu oli kuitenkin hieno ja auto mahtava. Tällä paketilla olisi kiva jatkaa vielä kesään, mutta jatkosta ei ole vielä sovittu mitään.

Heikkilälle Joensuussa nuotteja luki maailmanmestaritason kuljettaja Juho Hänninen.

– Nuotti tuli Juholta hienosti ja ohjeitakin hän ehti antaa. Harmi, että ne eivät tällä kertaa näkyneet tuloksissa. Pari sijaa olisi ollut mahdollista nousta, mutta omat virheet ratkaisivat. Näin jälkikäteen virheitä on helppoa muistella ja jossitella. Halua olisi Skodalla jatkaa, siitä se ei ainakaan jää kiinni, Heikkilä totesi jatkosta.

Ralli SM-sarja siirtyy Joensuusta kevättauolle. Sarja jatkuu 18.-19. toukokuuta SM O.K. Auto-rallilla Kouvolassa. Kesäkauden ohjelmassa on kaikkiaan neljä SM-osakilpailua. Sarja päättyy syyskuun lopulla Salon ja Turun seudulla ajettavaan SM TeijoTalot -ralliin.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla