Se on joskus pienestä kiinni, kuten Juha Salo sai huomata Itärallissa. Kuva: Taneli Niinimäki

Ralli SM-sarjan talvikausi päättyi Hannu´s Rally Teamin Juha Salon ja  Topi Luhtisen osalta valtavaan pettymykseen. Kaksikon matka päättyi  heti ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen kytkinrikkoon.

SM Itärallin  avauspätkästä (13,08 km) muodostui Salolle nimensä mukaisesti Kauhee.

– Huomasin puolessa väliä erikoiskoetta, että nyt on jotain rikki.  Noin kolme kilometrin ennen EK:n maalia painoin yhdessä risteyksessä  kytkimen pohjaan, jonka jälkeen tiesin, että kytkin ei toimi. Ajoimme  pätkän maaliin, mutta ilman kytkintä jatkoon ei ollut enää asiaa.  Moottorin starttimoottori ei vain jaksa pyörittää nykyisiä R5-autoja  vaihde päällä eteenpäin niin että moottori käynnistyy.

– Kytkimen toimimattomuuden aiheutti euron maksavan alumiinisen  liittimen halkeaminen. Harmittaa ihan pirusti. Kisa lähti todella  hyvin liikkeelle. Ajoimme ykköspätkälle murheista huolimatta  viidenneksi nopeimman ajan. Ajomme oli täysin riskitöntä, joten  minimitavoitteemme ajaa kolmen nopeimman joukkoon olisi varmasti  täyttynyt.

Hannu´s Rally Teamin Juha Salo joutui keskeyttämään ralli SM-sarjan talvikauden päätösosakilpailun ensimmäisen EK:n jälkeen Joensuussa. Kuva: Taneli Niinimäki

Kuluneesta talvikaudesta muodostui rallin kymmenkertaisen Suomen  mestarin pitkän ralliuran vaikein ja haastavin.

– On ollut omia töppäyksiä, mutta myös hurja määrä huonoa tuuria ja  epäonnea. Auto ja renkaat ovat kyllä hienossa iskussa kesää varten. Ei tälle voi mitään. Tämä on motorsporttia ja nämä täytyy vain hyväksyä.  Tästä noustaan vielä ylös, Salo lupaa.

Ralli SM-sarja siirtyy Joensuusta kevättauolle. Sarja jatkuu 18.-19.  toukokuuta SM O.K. Auto -rallilla Kouvolassa. Kesäkauden ohjelmassa on  kaikkiaan neljä SM-osakilpailua. Sarja päättyy syyskuun lopulla Salon  ja Turun seudulla ajettavaan SM TeijoTalot -ralliin.

Teksti: Marko Mäkinen

Juha Salolle ralli SM-kauden avauksesta pettymys

Juha Salo: ”Huono startti, mutta taistelu jatkuu”

Juha Salo: ”Rallin SM-finaalissa meillä ei ole hävittävää”

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla