Meksikon MM-rallissa sora pöllyää ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Kuva: @World / Toyota Gazoo Racing

MM-rallin talvikausi alkaa olla ohi, kun sarja rantautuu Meksikon kesäisiin soramaastoihin 8.-11. maaliskuuta. Toyota Gazoo Racing -tiimi on valmistautunut Meksikon sorateille Espanjan testeillä, ja sekä kuljettajat että tiimipäällikkö suuntaavat WRC-sarjan kolmanteen osakilpailuun luottavaisin mielin.

Meksikon osakilpailusta povataan tähänastisten kilpailujen rankinta koettelemusta autoille. Toyota Gazoo Racing lähtee Meksikoon hyvistä asemista valmistajien pistetilaston toisella sijalla. Tiimin suomalaiskuljettajat Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi komeilevat pistetaulukossa niin ikään hyvillä sijoituksilla Latvalan ollessa kolmantena ja Lapin heti perässä neljäntenä täysin samalla 23 pisteen saldolla. Tiimin kolmas kuljettaja Viron Ott Tänak seuraa heti perässä viidentenä kahden pisteen päässä suomalaisista.

Tiimipäällikkö Tommi Mäkinen on melko luottavainen auton suorituskykyyn Meksikoon lähdettäessä. Viime vuoden osakilpailusta oppineena Toyotalla ollaan panostettu erityisesti kahteen auton ominaisuuteen.

– Olemme tehneet paljon töitä parantaaksemme viime vuodesta, Meksiko oli tuolloin meille melko hankala uudella autolla. Olemme analysoineet sen jälkeen kaiken tapahtuneen läpi. Jäähdytystä ja moottoria on sittemmin parannettu. Olemme olleet jopa korkean paikan testeissä Japanissa. Näihin osatekijöihin on panostettu paljon ja toivon, että se riittää tuottamaan meille kilpailukykyisen paketin. Se selviää kuitenkin vasta kun ralli saadaan käyntiin, miettii Mäkinen.

“On selvää, että auton suorituskyky riittää kyllä”, lupailee Jari-Matti Latvala yhdessä kartanlukijansa Miikka Anttilan kanssa. Kuva: @World / Toyota Gazoo Racing

Toissavuonna Meksikon kilpailun voittanut Jari-Matti Latvala yhtyy tallipäällikön positiivisiin tunnelmiin, ja odottaa jo pääsyä Meksikon kuumuuteen ankaran talven jäljiltä.

– Minusta on aina mukavaa mennä Meksikoon ja nauttia lämmöstä sekä auringosta ensimmäistä kertaa talven jälkeen. Erikoiskokeilla on todella nopeita ja todella hitaita osioita, ja ajolinjalla on paljon irtokiviä, joten ajaessa saa olla tarkkana. Olisi hyvä juttu mestaruussarjan kannalta jos pystyisimme ajamaan palkintokorokesijoituksille. On selvää, että auton suorituskyky riittää kyllä, lupailee Latvala.

– Meillä oli onnistuneet soratestit Espanjassa viime viikolla. Toki Meksikossa tulee olemaan lämpimämpää, mutta se oli paras mahdollinen testivaihtoehto mitä Euroopasta löytyy tähän aikaan vuodesta. Olemme tehneet joitakin päivityksiä jousitukseen, ja tunnen että vetopito ja pito jarruttaessa ovat parempia kuin viime vuoden lopulla.

“En ole ikinä ajanut vastaavissa olosuhteissa missä ilma on hyvin ohutta”, toteaa Esapekka vierellään kartanlukija Janne Ferm. Kuva: @World / Toyota Gazoo Racing

Esapekka Lappi lähtee Meksikoon hakemaan ennen kaikkea hyviä kokemuksia, sillä tämä on miehen neitsytkilpailu WRC-autolla kyseisessä maassa.

– Tämä tulee olemaan ensimmäinen kilpailuni Meksikossa, tosin kilpailin viime vuonna recce-luokassa, joten minulla on jonkinlaista ideaa siitä mitä odottaa. Pinta on samantyyppinen kuin Espanjan sorateillä, missä kaikki ovat testanneet kilpailua varten, mutta luulen että erikoiskokeet tulevat olemaan paljon karkeampia. Korkeus tulee myös näyttelemään roolia; en ole ikinä ajanut vastaavissa olosuhteissa missä ilma on hyvin ohutta. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että moottorista ei saada niin paljon tehoja irti, joten pitää ehkä ajaa hieman eri tavalla, Lappi suunnittelee.

– Olen melko tyytyväinen siihen, miten kauteni on alkanut, ja toivottavasti saan jatkettua samaan malliin Meksikossa. Päätavoitteeni on ajaa jokainen erikoiskoe ja saada niistä hyvää kokemusta tulevaisuutta ajatellen.

Teksti: Toyota Gazoo Racing / Moottoriurheilu.tv

Latvala ja Tänak tippuivat auraushommien myötä – Lappi parhaana Toyota-kuskina seitsemäs – Suninen kuudes

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla