Eerik Pietarinen lähtee valloittamaan Joensuun ralliteitä SM-sarjan kärkipaikalta. Kuva: Hannuphoto/Hannu Rainamo

24-vuotias ralliautoilija Eerik Pietarinen lähtee makoisista asetelmista rallin SM-sarjan talvikauden päättävään osakilpailuun, Joensuun SM-Itäralliin. Tuusulalainen on kerännyt tähän mennessä 49 SM-pistettä ja etumatka seuraavana tulevaan Marko Mäntyyn on mukavat 23 pistettä.

Mikkelin SM-rallissa Pietarinen yhdessä kartanlukijansa Juhana Raitasen kanssa osoitti, että pystyy myös ajamaan järkevästi ja koko kautta silmällä pitäen, kun voittoa ei ollut otettavissa.

– Ei Mikkeli mitenkään huonosti mennyt, eikä se sinänsä sureta. Paremminkin oltaisiin voitu ajaa, mutta sitä on turha murehtia. Keskittyminen on jo täysin Joensuussa, Pietarinen sanoo.

Toni Gardemeisterin TGS Worldwide -tiimissä ajavalla sarjajohtajalla on edessään neljäs kilpailu Skoda Fabia R5 -mallin ralliautolla. Kolmesta aiemmasta kisasta kaksi on päättynyt upeasti voittoon ja tuota saldoa on tarkoitus kasvattaa myös SM-Itärallissa.

– Autossa on pystytty kokeilemaan paljon uusia juttuja ja meillä on nyt muutenkin hyvät testit alla. Kaiken pitäisi olla kunnossa ja voittokamppailuun lähdetään, Pietarinen lupaa.

Ralli SM -sarjan kolmas osakilpailu käynnistyy lauantaina 3. maaliskuuta kello 10.00 Joensuun matkustajasatamasta, josta kuljettajat suuntaavat Pohjois-Karjalan legendaarisille erikoiskokeille. Maalissa kilpailijat ovat samana päivänä kello 17.46.

Kilpailun tuloksia voi seurata osoitteessa http://www.rallism.fi/content/fi/3/20238/Livetulokset.html

Ylen SM-ralliradio lähettää koko kisan suorana Yle Areenassa osoitteessa https://areena.yle.fi/1-4372077

Teksti: Eerik Pietarisen tiedotus

Eerik Pietarinen kasvatti pistejohtoaan Mikkelin SM-rallissa

Luvassa kaikkien aikojen SM-ralli – tallikaverit Rovanperä ja Pietarinen iskevät yhteen Mikkelissä

Pietarinen voitti Arctic Lapland Rallyn – Asunmaa keskeytti viimeisellä erikoiskokeella

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla