Marko Mänty ja Joni Mäkelä tähtäävät kärkikolmikkoon Joensuun SM Itärallissa. Kuva: Taneli Niinimäki

Rallin SM -sarjan SM1 -luokan pisteissä kakkospaikalta nyt lauantaina Joensuun Ouneva Group SM Itäralliin lähtevä Marko Mänty haluaa säilyttää asemansa myös talvikauden hyvästelevän Joensuun osakilpailun jälkeen.

Viimeiset viritykset Skoda Fabia R-viitoseen Mänty ja kartturi Joni Mäkelä hakivat torstain testierikoiskokeelta. Muutaman päivän talviloman jälkeen mies itse vakuuttaa lähtevänsä Itärallin reitille hyvässä vireessä.

-Teimme ennen Mikkelin osakilpailua auton alustaan pieniä muutoksia. Ne olivat kuitenkin väärään suuntaan tehtyjä korjauksia. Mikkelissä en saanut parasta irti, en autosta, enkä itsestäni. Ajaminen ei ollut riittävän tarkkaa, Mänty avaa.

-Aikaa on ollut vähän, mutta uskon, että Mikkelin jälkeen tehdyt muutokset ovat oikeaan suuntaan. Torstain treenipätkällä testasimme vielä säätöjen toimivuuden tulevan rallin kaltaisella tiellä. Olemme nyt tukevammalla pohjalla kun lähdemme Joensuun rallin erikoiskokeille.

Mänty on aina pitänyt enemmän niistä SM-ralleista, missä kaikki erikoiskokeet vetäistään saman päivän aikana. Kauhajokelainen on edelleen samaa mieltä, varsinkin kun hän tietää Itä-Suomen teiden vaativuuden. Hyvä kisafiilis tulee onnistuneesta nuotitusjaksosta.

-Se on hyvä kun voimme perjantaina keskittyä pelkästään reitin nuotittamiseen. Joensuun ralliteiden nuottien piirtämisessä pitää olla erityisen tarkkana. Siviilivauhdissa on vaikea hahmottaa maastoa, jossa voi sitten kisavauhdissa paljastua piilohyppyjä. Nämä pitää saada tarkasti paperille perjantain tutustumisen aikana, Mänty järkeilee.

Joustavat nuotit, hyvin käyttäytyvä ralliauto ja iskukykyinen miehistö. Kun nämä osuvat yhteen, mitä tulosta Mänty ja Mäkelä odottavat Itärallilta?

-Talven edelliset SM-rallit ovat näyttäneet, että kaikki pitää osua nappiin jos haluaa olla palkintopallilla. Sinne me tähtäämme ja se takaisi myös hyvän sijoituksen SM-pisteissä, kun lähdemme kevättauolle, Mänty laskee.

Teksti: JTR Racing tiedotus / JiiVee Korpela

Marko Mänty nousi viidennellä sijallaan SM-sarjan toiseksi

Mänty Mikkelin SM-ralliin: ”Räkäästähän lapaseen ja vedetään menemään”

Marko Mänty uskoo vauhtinsa riittävän SM-avauksessa Rovaniemellä

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla