F-rallisarja päästetään vauhtiin lauantaina Jämsässä. Kuva: F-rallisarja Tiedotus

AUK Jämsän Äijät ry ja F-rallisarja tarjoavat melkoisen spektaakkelin Jämsän maailman kuuluilla ralliteillä, kun paikan päällä ajetaan lauantaina 3.3.2018 JMK-ralli. Ralli on F-rallisarjan toinen osakilpailu. Ralliin ilmoittautui määräaikaan mennessä 261 autokuntaa eli yhteensä 522 kilpailijaa.

Samalla se on osanottajamäärältään 2010-luvun isoin ralli.

Jämsää ei turhaan ole tituleerattu autourheilun esinäyttämöksi. Piirretäänhän MM-rallimme karttaan Jämsän ympäristöön paksulla tussilla teitä. Ouninpohja on eräs avainsanoista silloin. Se on koko MM-sarjan kuuluisimpia erikoiskokeita, WRC-kuljettajien painajainen, jossa jyvät karsitaan akanoista. Ouninpohja on haasteellisin erikoiskoe ajaa. Siellä mennään nypyltä nypylle ja tie kääntyilee niin, että WRC-kuljettajat kuvittelevat näkevänsä omat takavalonsa aika ajoin.

Kuuluisimpia hyppyjä ovat Keltaisen talon hyppy ja Tommi Mäkisen hyppyri Salinmäessä. Lisäksi Kakariston risteys lienee MM-sarjan tunnetuin yksittäinen takaviistoristeys, jossa on tuhansittain väkeä. Lisäksi seutukunnalta löytyy yli sata kilometriä muuta tiestöä, joka täyttävät WRC-kriteerit. Tästä syystä muun muassa WRC-tallit testaavat ahkerasti Jämsän ympäristössä autojaan.

Ensimmäinen kilpailija Juha Paavilainen starttaa Jämsän Äijän aukiolta lauantaina klo 11.01. Kuva Jussi Hannula

Nyt ajetaan tutuilla teillä varsin talvisissa olosuhteissa. Tiet ovat loistokunnossa, penkat ovat korkeat ja lunta on vähintäänkin riittävästi. Myös keli on kohdallaan. Lauantaipäiväksi luvataan mukavaa pikkupakkasta ja varsin tuuletonta säätä. Mikäpä siinä on seurata tiukkaa kisavääntöä.

Kisainfon löydät F-rallisarjan sivuilta.

Infoa löydät myös JMK-Rallin nettisivuilta.

Facebookista: JMK RALLI 2018  sekä F-rallisarjan Facebookista.

Teksti: F-rallisarja Tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla