Talven erikoiskokeiden jäätyä vähiin, Pensas ja Saarijärvi ovat hakeneet kisatuntumaa rallin testipätkältä. Kuva: JiiVee Korpela

Rallin SM-sarjassa Suomi Cup -pisteistä Renault Meganella V1600 -luokassa kilpaileva Jere Pensas lähtee lauantaina kadonneiden pisteiden hakuun Joensuun SM-ralliin. Talven edellisestä osakilpailusta kautensa aloittanut laihialainen keskeytti Mikkelissä teknisen vian vuoksi.

Nyt Joensuun Itärallissa Pensas iskee tosissaan kauden avauspisteiden kimppuun.

Mikkelin SM-rallissa jo toisella erikoiskokeella sähkölaitteiden ongelmien vuoksi keskeyttäneet Pensas ja kartturi Jouni Saarijärvi ovat Ouneva Group -rallissa altavastaajina kilpakumppaneihin nähden. Erikoiskokeilla nuoteista ajetut kilometrit ovat talvella jääneet vähiin, eikä niitä ennestäänkään ole paljoa, Pensaan täytettyä 18 vuotta viime syksynä. Pensas ja Saarijärvi lähtevät kuitenkin luottavaisena Itärallin vaativille erikoiskokeille.

– Mikkelissä tehtiin hyvät nuotit, joita ei sitten kuitenkaan päästy kisatilanteessa käyttämään kuin puolitoista pätkää. Harmittaa tietenkin, kun kisakilometrit ovat talven ajalta vähäiset. Ei kuitenkaan muistella vanhoja, vaan lähdetään hakemaan ne kauden ensimmäiset pisteet Joensuusta, Pensas painottaa.

– Kun kisakilometrit ovat jääneet vähiin, olemme paikanneet puutteita nuottiharjoituksilla ja testivedoilla rallin harjoituspätkällä. Eivät ne tietenkään puuttuvia erikoiskokeita täysin korvaa, mutta tuntuma nuottiin ja kilpailemiseen on hyvä. Laitetaan Joensuussa kaikki osaaminen peliin ja ajetaan V1600-autojen korkeimmista pisteistä.

Tämän kauden rallin SM-sarjan kolmas ja talvikauden hyvästelevä Ouneva Group SM Itäralli käynnistyy Joensuun matkustajasatamasta lauantaina 3. maaliskuuta klo 10:01. Päivän kuudelle erikoiskokeelle kertyy mittaa yhtensä 101 kilometriä. Ensimmäiset kilpailijat ovat takaisin matkustajasatamassa noin 17:45 aikoihin.

Teksti: Pensas Racing Tiedotus / JiiVee Korpela

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.