Jesse Turunen. Kuva: Jani Salonen

Jesse Turunen ilmoittaa lähtevänsä Joensuun SM Itäralliin kaasujalka pohjassa, eikä miehellä ole tarkoitus seistä jarrujalalla kotikisassaan,

– Hyvällä otteella on Citroenin kanssa edistytty, vaikka kontrasti auton ja luokan vaihdossa oli suurempi kuin oletin, Turunen toteaa.

– Tällainen pikkuauto vaatii ajollisesti kanttia huomattavan paljon ja siihen on nyt yritetty vastata. Opeteltavaa on paljon. Testin muodossa ajettiin seurakilpailu ja Kiteen Sprint, jossa askelmerkit alkoivat jo löytyä. Jälkimmäisestä tuloksena luokkavoitto ja nopein 2wd-kuljettaja, kertoo Turunen valmistautumisestaan koitokseen.

Rallybaron tiimin kuljettaja siirtyi  hieman yllättäen SM3-luokkaan, aloittaen kilpailukautensa Mikkelin osakilpailusta. Kartanlukijana toimivan Kari Kallion kanssa kisaan oli asetettu tavoitteeksi mahdollisimman suuri pistepotti, mutta teknisestä viasta johtuen käteen jäi nollapisteet. Citroen vikaantui kolmannella erikoiskokeella sen verran pahasti, ettei jatkaminen ollut mahdollista. Syynä keskeytykseen oli rikkoontunut pakosarja, joka pääsi sulattamaan auton johdotusta.

Epäonnisesta aloituksesta huolimatta Turunen on pitänyt katseensa mitalisijoissa ajatellen kauden kokonaistavoitetta. Urallaan jo yhden Suomen Mestaruuden (SM4-luokassa) pokannut mies toteaa, ettei ajaminen olisi muutoin mielekästä tai antaisi siihen edes syytä. Kun ajetaan, niin ajetaan voitosta.

– Kyllä se vain niin on, ettei tähtäimessä ole kuin kirkkain sija. Sen verran taistelumieltä täytyy aina löytyä ja sitä on nyt myös kasvatettu. Toivotetaan fanit sankoin joukoin kannustamaan reitin varrelle, niin saadaan miehestä kaikki irti,  päättää Turunen.

Teksti: Jani Salonen

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla