AUK Jämsän Äijät ry on valmiina rallikansan vierailuun. Nykyaikana käsittämättömät 261 ilmoittautunutta autokuntaa haluaa ajaa täydellisessä talvisessa JMK Rallissa erikoiskokeita, jotka ovat legendoja, Kaipolanvuori, Ouninpohja, Ehikki, Vaheri ja Saalahti. Tämä tarkoittaa myös sitä, että rallikatsojat saavat takuuvarmasti täyden nautinnon vauhdin hurmasta 3.3.

 

Tapahtumat alkavat keskustasta Jämsän Äijän Aukiolta noin klo 10.30 aikoihin, kun Crazy-Mike Uuskoski ja Duudsonien Jarppi taluttavat lähtöpaikalle juuri valmistuneen, kolmelitraisen V6 Jaguar-ralliauton. Samalla tuotantotiimi kuvaa Rallihullut televisiosarjaa. Ensimmäinen F-Rallisarjan auto lähtee reitille klo 11.01.

Vuodesta 1992 alkaneen F-ryhmän sarjan autojen lisäksi on mittava kattaus muitakin sarjalaisia. 4WD ja 2WD Historic nuotti, sekä kolme muuta Historic -luokkaa, VW Aircooled rallyserie ja V1600 Trophy.

Kilpailun huolto on keskitettynä keskustan tuntumassa Paunun koululla, ja tauolle rallikaravaani saapuu noin 14.20 alkaen. Samassa yhteydessä toimii kilpailukeskus ralliravintoloineen. Paikalla on myös aamulla ja illalla FIA:n ja AKK:n vetämän Turvassa Tiellä kouluttaja kertoen nuorille liikenteestä. Leustun rallimuseosta on otanta, ja E-Rallisimulaattorilla ajaminen on ilmaista, kolme nopeinta tietysti palkitaan.

Maalijuhlallisuudet alkavat klo 17 aikoihin Miken ja Jarpin saapumisella, sekä luokkavoittajien kuohujuomien suihkutuksella. Luvassa on myös ilotulitus klo 19 aikaan.

EK-rannekkeita myydään lauantaiaamusta erikoiskokeilla, kilpailukeskuksessa Paunun koululla ja Jämsän Portissa. 10€:n rannekkeella voi kiertää niin monta erikoiskoetta kun kerkeää. Alle 15-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. Myös survival kit, paperikartta ratamestarin vinkkeineen ja lähtöluetteloineen on halukkaille myynnissä viidellä eurolla.

Ralliradio toimii taajuudella 98.5 MHz, ja tulospalvelu ajaksi.fi. Nettiradio osoitteessa http://jmkralliradio.listen2myradio.com . Sovelluskaupasta voi ladata ja asentaa listen2myradio sovelluksen. Asemahakuun: jmkralliradio.

Teksti: Tapio Leppämäki

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.