Emil Lindholm ja Mikael Korhonen. Kuva: Taneli Niinimäki

Ralli SM -sarjan SM1-luokan pisteissä kahden ensimmäisen osakilpailun jälkeen kolmantena ajava Skoda-kaksikko Emil Lindholm ja Mikael Korhonen hakee talvikauden viimeisestä SM-osakilpailusta Joensuusta ehjää suoritusta. Vuorossa on jo 1960-luvun puolivälistä Pohjois-Karjalan vaaramaisemissa ajettu perinteinen Itäralli, joka on Lindholmille uusi kokemus.

– Itäralli on uusi ralli minulle. Olen kuullut kehuttavan reittiä, jolla vauhtia ja haasteita riittää. Ajamme Joensuussa puhtaasti nuotista, joka ei kuitenkaan ole mikään ongelma. Kun tiedossa on paljon vauhtia, niin heittävien nyppylöiden tai hyppyjen kanssa pitää olla nuotitusvaiheessa tarkkana, jotta ne kaikki tulee kirjattua nuotteihin oikein, Lindholm muistuttaa.

Lindholmin edellinen SM-ralli Mikkelissä päättyi ajolinjavirheen takia penkan päälle. Mikkelin pettymys on analysoitu ja pyyhitty pois mielestä. Ralli SM -sarjan pistelaskujärjestelmä sallii yhden 0-tuloksen, joka Lindholmin osalta on käytetty. Uudella innolla Joensuuhun starttaavan kaksikon tavoite on ajaa hyvää vauhtia maaliin ja pisteille.

– Olen jälkikäteen miettinyt sitä Mikkelin tilannetta, että olisiko se ollut mahdollista vielä pelastaa? Printsportin kaverit näkivät datasta, että jo alle sekunnin auton pysähtymisestä painoin jo starttinappia, joten ainakin yritystä rallin jatkamiseen riitti.

Lindholm sanoo, että Joensuussa tarkoitus ei ole lisätä tai laskea vauhtia.

– Tarkkuutta ja huolellisuutta vain lisää. Emme yliyrittäneet Mikkelissäkään, joten oikealla polulla ollaan. Vauhtia riittää, se nähtiin Mikkelin väliajoista ja tämä toki oli piristävä tieto keskeytyksestä johtuneen synkkyyden keskellä.

Joensuuhun Lindholm ja Korhonen matkaavat maltillisin tavoittein.

– Tässä kohtaa tärkeintä on hankkia ajokokemusta ja -varmuutta. Jos kaikki tähdet ovat kohdallaan, niin paikka kolmen nopeimman joukossa olisi meille hyvä tulos. Tulosta en aio ainakaan väkisin tavoitella, Lindholm lupaa.

Ouneva Group SM Itäralli starttaa Joensuun Matkustajasatamasta liikkeelle lauantaina klo 10.01 alkaen. Päivän ohjelmassa on yksi päivähuolto Joensuussa ja kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 101,26 kilometriä. Rallin voittajia juhlitaan Joensuun Matkustajasatamassa alkuillasta noin klo 17.45 alkaen.

Rallin reaaliaikainen tulospalvelu toimii kilpailun aikana ralli SM-sarjan sivustolla osoitteessa www.rallism.fi.

Teksti: Marko Mäkinen

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla