Jere Paananen matkalla voittoon. Kuva: AKK/Pekka Mäkinen

Rally Trophyn talvikauden toinen ja viimeinen kilpailu ajettiin 53. Pohjola-rallin merkeissä Oulun seudulla. Kuudenkymmenen kilometrin reitti sisälsi viisi erikoiskoetta, josta yksi ajettiin kahteen kertaan.  Sarjakärjessä matkaan starttasi Ajari Piironen.

Kilpailu aloitettiin mielenkiintoisella konseptilla, jossa avauserikoiskoe, perinteinen Putkosen sprinttipätkä ajettiin kahtena eri pätkänä. 30 sekunnin välein lähti auto EK:lle 1 ja 30 sekunnin päästä EK:lle 2. Mittaa erikoiskokeella oli vain 2,32 kilometriä, mutta eroja saatiin sielläkin aikaiseksi. Ensimmäisellä ajokerralla nopein suoritus kirjattiin Jani Laaksosen nimiin, Jere Paanasen, Asko Laukkasen, Janne Luhtasen ja Teemu Virran seuratessa viiden sekunnin sisällä. Toinen ajokerta kirjattiin puolestaan Paanasen nimiin, Laaksosen, Eetu Tauriaisen, Teemu Varjon ja Luhtasen nokan edestä. Sarjassa viidentenä olleen Mikko Mäntylän kilpailu katkesi jo ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen ulosajon jälkiseuraamuksiin.

Alkulämmittelyn jälkeen suunnattiin päivän pisimmälle, peräti liki 29 kilometriä pitkälle erikoiskokeelle. Tämä erikoiskoe koitui sarjajohtaja Ajari Piirosen kohtaloksi, ulosajo ja erikoiskokeen jälkeen vauriot olivat liian suuret ja keskeytys oli tosiasia. Pohjat Paanaselle peräti 11,1 sekunnin erolla Pasi Laaksomaahan. Laaksonen jäi kymmenyksiä Laaksomaasta, Luhtanen puolestaan kymmenen sekuntia Laaksosesta ja viidenneksi nopein Riku Rantasalo jo liki puoli minuuttia Luhtasesta. Tauolle saavuttiin Jere Paanasen johdolla, 10 sekunnin erolla Jani Laaksoseen, Pasi Laaksomaa oli puolestaan kärkeä perässä liki 20 sekuntia, Janne Luhtanen liki 30 ja Riku Rantasalo jo liki minuutin.

Tauon jälkeen ajettiin reilun 12 kilometrin rykäisy, jolla Laaksomaa pääsi pohjien makuun. Eroa tosin oli vain kaksi sekuntia Paanaseen, Laaksonen oli kolmas jo 16 sekuntia hävinneenä, Luhtanen hävisi 20 sekuntia ja Markus Latvanen 30 sekuntia. Viimeiseksi oli jätetty vielä 15 kilometrin pikataival, jonne Jere Paananen teki neljän sekunnin pohjat ennen Pasi Laaksomaata. Kolmas oli jälleen Jani Laaksonen, neljäs Markus Latvanen ja viides Janne Luhtanen.

Voittoon ajoi Jere Paananen 21,1 sekunnin erolla Pasi Laaksomaahan. Kolmas oli Jani Laaksonen 11,3 sekuntia Laaksomaasta jääneenä, neljäs Janne Luhtanen 45,1 sekuntia Laaksosesta ja viides Asko Laukkanen 44,8 sekuntia Luhtasesta. Samainen kärkikolmikko muodosti myös kärjen 1400-luokan yleisellä puolella. Junioreissa 1400-luokan voittoon  ajoi Luhtanen, toinen viimeisten pätkien kiristyksellä oli Markus Latvanen liki 50 sekuntia hävinneenä ja kolmas vain reilun sekunnin Latvasta hitaampana Riku Rantasalo.

V1600-luokissa junioreiden voittoon ylsi Jani Ruuskanen, kun viimeiselle pätkälle johdossa lähtenyt sarjakolmonen Teemu Varjo suistui lievästi ja Renaultin takapyörä lähti omille teilleen. Toinen oli Timo Karhinen 24,4 sekuntia hävinneenä ja kolmas Joona Lammi 15,7 sekuntia Karhisesta. Yleisessä luokassa podetaan edelleen lähtijäpulaa, mikä tällä kertaa tarkoitti, että ketään ei startannut matkaan.

Vaikka 1400-autojen lähtijämäärät lasketaankin pistelaskussa yhdeksi luokaksi, oli junioreiden V1600-autoja enempi, joten suurimman pistepotin keräsi Jani Ruuskanen. Kärkiviisikosta ainoastaan Pasi Laaksomaa ja Jani Laaksonen kerryttivät pottiansa, joten he siirtyivät sarjan kärkikaksikoksi. Kolmanneksi sarjassa nousi parhaimpana V1600-luokkalaisena Timo Karhinen. Junioreiden SM-sarjassa Janne Luhtanen on parhaimpana ”pikkuautoista” kolmannella sijalla.

Seuraavan kerran pisteistä taistellaan kesäkuussa, Kuljetus Tuuri Rallin merkeissä Valkealan ympäristössä.

Lisätietoa sarjasta ja 1400 Trophy luokasta sarjan sivuilta, www.1400trophy.fi. 1400 Trophy on myös Facebookissa

Teksti: 1400 Rally Trophy Tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla