Nuorten luokan pistejohtaja Sami Pajari ajoi toiseksi Pohjola-Rallissa. Kuva: Matias Haaraniemi

Heinolan UA:n kuljettajakaksikko Sami Pajari – Pertti Pajari starttasivat Opel Astra CC:llään numerolla 1 Oulussa ajettuun 53. Pohjola-ralliin. Kangasniemen osakilpailun jäljiltä lähtöasetelma oli 4 pisteen johto Petäjäveden UA:n Ford Focus-kaksikkoon Henry Jäppinen – Kimmo Pahkala.

Reilun parinkymmenen asteen pakkanen ei nuorten luokan kuljettajien vauhtia hyydyttänyt, mutta kärkitaistoon saatiin uusi nimi kun Koillis-Savon UA:n pari Tommi Hallman – Henri Huittinen ilmoittautuivat mukaan kärkitaistoihin. Autona heillä Citroen C2 VTS, kolme eri merkkiä kuvastaa hyvin merkkikirjon laajuutta.

Aluksi ajettiin kahdesti reilun parin kilometrin mittainen yleisö-ek Putkosessa. Ensimmäisellä yrittämällä Pajari ja Hallman tasasivat pohja-ajan. Toisella ek:lla Pajari ajoi pohjat, mutta Hallman jäi vain 1,3 sekuntia. Jäppinen oli 3,1 sekuntia perässä ennen varsinaisia metsäpikiksiä.

Kolmannella, peräti 28,94km:n mittaisella ek:lla Hallman onnistui hyvin ja Pajari jäi 8,3 sekuntia. Jäppinen komppasi ek:n 12,6 sekuntia pohja-aikaa hitaammin ja kärkikolmikko oli jo tässä vaiheessa karannut muilta selkeästi.

Neljäs ja viides ek sujuivat kolmikolta muuttumattomana, Hallman määräsi tahdin ennen Pajaria ja Jäppinen säesti kolmantena.

Maalissa voittajapari Tommi Hallman – Henri Huittinen olivat 15,6 sekuntia Sami ja Pertti Pajaria nopeampia. Kolmanneksi ajaneet Henry Jäppinen – Kimmo Pahkala jäivät voittajasta 42,5 sekuntia, kolmannen ja neljännen sijan väli olikin sitten jo yli 54 sekuntia. Vauhdillisesti Nuorten kärkikolmikko olisi Junnu-SM:n puolellakin mahtunut 12 parhaan joukkoon.

– Ajo tuntui ihan hyvältä koko päivän, vaikka flunssassa ollaan räpistelty koko viikko. Pari viimeistä pätkää olivat varsin mukavia, tokikin erilaisia kuin mihin etelämpänä olemme tottuneet. Parhaamme mukaan koitettiin tulla, mutta Hallman oli yksinkertaisesti nyt nopeampi. Ei keksitty aseita puolustautumiseen, Jäppisen aikoja tarkkailtiin tietenkin myös tiiviisti. Mietiskeltiin mahdollisia lähtöpaikan eroavaisuuksia tai rengasvalintoja voittotaiston suhteen, mutta nöyrästi lähdetään tämän jälkeen pistejohtajana keskittymään kesän avaukseen Kouvolassa, sarjajohtaja Pajari kertasi päivänsä kulkua.

Teksti: Jani Seppälä

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla