Roni Kauppi testasi viimeiset säädöt tänään jäällä. Kuva: Team Kauppi

Huomenna lauantaina 24.2. ajetaan Oulussa Rallin Suomen juniorimestaruussarjan kauden toinen osakilpailu. Iiläinen Roni Kauppi lähtee parantamaan avauskisassa hankittua luokkansa kakkossijaa. KR-Teamin Kaupilla on kartturina Kemin UA:n Markus Partanen.

Kauppi sai kilpa-ajokkinsa vasta kauden alussa, joten auton alusta ei ollut Kangasniemellä ajetussa avauskisassa aivan sellainen, millä olisi heti alusta alkaen taistellut voitosta. Rallin aikana auton alustaa pyrittiin parantamaan ja kahdella viimeisellä erikoiskokeella Kauppi oli SM-junnuluokkien nopein.

– Siitä on hyvä jatkaa. Kotikisassa pitää ajaa luokkavoitosta heti alusta alkaen, sillä ne pisteet ovat todella tärkeät, vahvisti vasta huhtikuussa ajokortti-ikään ehtivä Kauppi.

Kangasniemen rallin jälkeen kävi Kauppi uudelleen Keski-Suomessa ajamassa Keuruun Minirallin. Siellä nuorukainen oli hyvässä vauhdissa ollen kolmanneksi nopein.

– Lisää kilometrejä pitää saada. Nykyinen Citroën C2 on niin erilainen kuin nuorten luokassa käytettävä vakioauto. Citikka on oikea kilpa-auto ja se vaatii testausta ja se pitää säätää omiin toiveisiin sopivaksi.

Kauppi kävi testaamassa myös Kemissä jäsentenvälisessä sprintissä.

– Hyppäsin siellä melko ronskisti. Tulin kartturin puoleiselle kulmalle alas. Jouduttiin tekemään melkoisesti remonttia sen jälkeen, emmekä päässeet ajamaan testiä niin paljon kuin halusimme, manasi Kauppi.

Kaikesta hyvästä ja huonosta huolimatta Kauppi lähtee hakemaan luokkavoittoa Pohjola-rallista.

– Fiilikset ovat todella korkealla. Kotikisasta toivotaan, että on paljon porukkaa penkalla kannustamassa. Pidetään hauskaa ja tähdätään luokkavoittoon ja mahdollisimman korkealle yleiskilpailussa.

Tuloksia voi seurata huomenna lauantaina täältä: www.ajaksi.fi ja Kaupin edesottamuksia mm. Team Kaupin Facebook-sivuilta.

Lisää Pohjola-rallista täältä.

Teksti: Team Kauppi

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.