Emil Lindholm ja Mikael Korhonen ovat SM-pisteissä kolmansina kahden osakilpailun jälkeen. Kuva: AKK/Toni Ollikainen

Ensi viikon lauantaina ajettavan Itärallin reitti on jälleen haastava ja nopea. Haastavaksi ja nopeaksi tiet tietää myös Emil Lindholm, joka lähtee ajamaan Mikkelin SM-rallissa sattuneen ulosajon jälkeen lähtökohtaisesti puhdasta kisaa.

– Ulosajo harmittaa aina, mutta tuo ulosajo ei varsinaisesti johtunut liiasta yrittämisestä. Kyseessä oli enemmän linjavirhe, joka kovassa vauhdissa aiheutti nopean ulosajon, toteaa 21-vuotias Emil Lindholm.

– Nyt on tärkeintä, että ymmärrän vauhtimme riittävän kärkeen, kun kaikki on kohdallaan. Näin ollen on tärkeää keskittyä omaan ajoon ja ajaa ehjiä kisoja, Lindholm jatkaa.

Lindholmin perheessä Joensuun seudun tiet eivät ole vieraat, sillä Sebastian Lindholm voitti Itärallin vuosina 2003 ja 2004. Tuolloin kisa ajettiin kesällä, mutta vinkkejä varmasti löytyy annettavaksi.

– Kyllä me tiestöstä vähän puhuttiin, että nopeaa tietä siellä on tarjolla. Muuten keskustellaan rallista, säädöistä ja muusta lajiin liittyvästä paljonkin. Paljon muusta ei ehdi jutellakaan, toteaa Emil Lindholm hyväntuulisena keskusteluistaan isänsä kanssa.

Emil Lindholm on kahden osakilpailun jälkeen SM1-luokassa kolmantena tasapisteissä Mikkelin SM Vaakuna-Rallin voittaneen Kalle Rovanperän kanssa. Luokkaa johtaa Eerik Pietarinen ja toisena on Marko Mänty. Hallitseva mestari Teemu Asunmaa on pisteissä sijalla seitsemän.

Sarjajohtajat Kinnunen, Ruotsalainen ja Teppo vankistamaan johtoaan

SM4-luokassa pistejohdossa jatkaa Jussi Teppo. Kauden avauksesta maksimipisteet voitollaan saavuttanut Teppo johtaa kahden pisteen erolla Mikkelissä voittoisasti ajanutta Erno Kinnusta. Kinnuselta voitaneen kisassa odottaa vahvaa suorittamista, sillä kiteeläiselle kuljettajalle tiestön luonne on varmasti tuttua.

Kinnunen on kova nimi myös SM3-luokan puolella, sillä Ralli SM -sarjan ainoa maksimipistein ajava kuljettaja löytyy Peugeot 208:n kabiinista. Kauden aiemmat osakilpailut voittanut Jaro Kinnunen lähtee pohjois-karjalaisille teille takuulla voitto mielessä. Kinnusen sarjajohto on peräti 19 pistettä ennen toisena ajavaa Niko Mäkistä. Kolmantena oleva Jussi Lindberg on jo 29 pisteen päässä.

17 pisteen sarjajohdossa SM2-luokassa reitille lähtee Esa Ruotsalainen. Ruotsalaisella on alla voitto kauden avauksesta. Mikkelissä tiukka taistelu kääntyi viimeisellä erikoiskokeella Ruotsalaisen kannalta tappioksi, kun pisteissä kolmantena ajava Henrik Pietarinen nousi sensaatiomaisella kirillä voittoon. SM2-luokan SM-pisteissä toisena on Ville Hautamäki 32 pisteellään. Joonas Tokee on tasapisteissä Henrik Pietarisen kanssa, mutta Pietarisella luokkavoitto vie hänet kolmannelle ja Tokeen neljännelle sijalle.

Ralli SM -sarjan 3. osakilpailu käynnistyy maaliskuun 3. päivä kello 10.00 Joensuun matkustajasatamasta, josta kuljettajat suuntaavat Pohjois-Karjalan legendaarisille erikoiskokeille. Maalissa kilpailijat ovat samana päivänä kello 17.46.

Kilpailun kokonaispituus on 295 km sisältäen 6 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 102 km.

Kilpailun lähtö
Lauantai 3.3. kello 10.00, Joensuun matkustajasatama

Kilpailun maali
Lauantai 3.3. kello 17.46, Joensuun matkustajasatama

Kilpailuun ilmoittautuneet

SM-pisteet

Teksti: SM Ralli Tiedotus / Sami Kolsi

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.