Mikko Heikkilä. Kuva: Marko Mäkinen

Ralli SM -sarjan Mikkelin osakilpailussa SM2-luokassa Subarulla neljänneksi ajanut Mäntsälän MK:n kaksikko Mikko Heikkilä, 26, ja Heidi Heikkilä vaihtavat luokkaa ja kilpailevat talvikauden viimeisessä SM-rallissa Joensuussa SM1-luokan Skoda Fabia R5:lla.

– Hienolta tuntuu, että tällainen mahdollisuus järjestyi. Kiitos kuuluu kaikille yhteistyökumppaneilleni. Vuosi sitten en olisi edes uskaltanut haaveilla vastaavasta, Heikkilä iloitsee.

– Valmistaudutaan huolellisesti ja ajetaan hyvä kisa. Meillä ei tässä kohtaa ole varsinaista tulostavoitetta, kun en vielä tiedä omaa vauhtiani muihin verrattuna. Veikkaan kuitenkin, että Itärallin aikana vauhtiani on varmasti varaa kiristääkin. Lähinnä virheetön kilpailu ja mahdollisimman kovaa maaliin olisi tässä kohtaa hyvä tavoite, Heikkilä suunnittelee.

Uransa ensimmäisen nelivetoautorallinsa Mikkelissä ajaneet Heikkilät pääsevät tämän viikon lauantaina tutustumaan ensi kertaa moderniin R5-luokan kalustoon. Skodan huoltotoimissa Heikkilä tekee Joensuussa yhteistyötä Teemu Asunmaan tiimin kanssa.

– Ajan yhden testipäivän. Tai ei nyt ihan testiä sentään. Tiedän, että autoa ei tarvitse säätää, se on niin kuin sen kuuluukin olla. Lähinnä treenataan ja tutustutaan uuteen kalustoon. En usko, että itselläni pätevyys vielä riittää ottaa kantaa säätöihin. Kunhan auto kulkee suoraa ja kääntyy rattia kääntämällä niin hyvä, Heikkilä hymyilee.

Tällaisella Skodalla Mikko Heikkilä nähdään Joensuun SM Itärallissa. Kuva: Mikko Heikkilän Tiedotus

SM Itäralliin Heikkilä on urallaan osallistunut kerran aikaisemmin.

– Vuonna 2013 ajoin Joensuussa eksoottisella V1600-luokan Ladalla. Se olikin mielenkiintoinen reissu. Tuntui siltä, että ei tarvinnut ikinä nostaa jalkaa kaasulta. Nyt alla on kuitenkin erilainen peli, jolla pitää jo jarruttaakin jossain vaiheessa, Heikkilä hymyilee.

Viime kaudella Heikkilä ajoi rikkonaisen SM-kauden etuvetoisella Hondalla SM4-luokassa. Kauden paras tulos kirjattiin Riihimäki-rallista, jossa kaksikko ajoi SM4-luokassa kolmanneksi.

– Nelivetokokemusta ei taustalla ole kuin tuo viime viikonlopun SM Vaakuna-ralli. Tavoitteemme Mikkelissä tosin täyttyi. Pääsimme maaliin, vauhtimme oli ihan ok ja saimme kerättyä kokemusta. Kisan lopussa sattui pari virhettä, jotka pudottivat meidät kolmanneksi. Muutama väärä ajolinja, josta auto meni penkoille ja vielä viimeisellä EK:lla varaslähtö ja kymmenen sekunnin aikasakko, jotka veivät kolmannen sijan.

Rallin SM-sarjan talvikauden viimeinen osakilpailu Ouneva Group SM Itäralli ajetaan kahden viikon kuluttua lauantaina 3. maaliskuuta Joensuussa. Kilpailu starttaa liikkeelle Joensuun matkustajasatamasta klo 10.01 ja päättyy samaan paikkaan noin klo 18.00.

Teksti: Marko Mäkinen

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla