Heikki Leinonen ja Mika Juntunen. Kuva: Heikki Leinosen Tiedotus

Kajaanin-UA:n 19-vuotias Heikki Leinonen sijoittui yhdeksänneksi ja nappasi viisi SM-pistettä myös kauden toisesta SM-osakilpailusta SM Vaakuna-Rallista, joka ajettiin Mikkelin ympäristön nopeilla ja vaativilla teillä 16.-17.2.2018. SM3-luokan pistetaisto kiristyi entisestään, kun mukaan ilmoittautui peräti 22 kuljettaa, eli kolmannes enemmän kuin avauskisassa.

Perjantaina Mikkelin raviradalla kurvaillun yleisöerikoiskokeen jälkeen päästiin tositoimiin. Lauantaina ajettiin kaikkiaan kuusi erikoiskoetta Etelä-Savon kovavauhtisia ylityksiä sisältäneillä teillä, joista Tuomioja ja Hangastenmaa vedettiin kahteen kertaan.

– Mikkelin seudun pätkät olivat todellakin aivan erilaisia kuin kolme viikkoa aikaisemmin Tunturin pienemmät ja tekniset tiet, Leinonen totesi.

– Nyt tultiin todella isoa ja kovaa yli kääntyilevien nyppyjen! Harmittavasti viimeinen 24 kilometrin pätkä jouduttiin perumaan edellä ajaneen kilpailijan rajun ulosajon seurauksena. Uudesta ja erilaisesta tiestöstä olevaan vähäiseen kokemukseen nähden EK-ajat olivat ihan vertailukelpoisia, kun luokan kokeneelle kärjelle jäätiin nyt parhaimmillaan noin sekunti/kilometri, Leinonen jatkoi.

Nuorukainen kiitteli myös Peugeotin toimineen ja huollon pelanneen.

– Kaiken kaikkiaan hauskaa oli ja kisasta jäi hyvä fiilis – oppia tuli taas roppakaupalla. Jo vajaan kahden viikon kuluttua päästään taas vetämään, kun lauantaina 3.3. ajetaan Joensuussa talvikauden päätöskisa. Nostetaan vielä vähän vauhtia ja ajetaan talvikauden pisteputki täyteen, Leinonen ja kartanlukija Mika Juntunen lopettelivat ennen kotimatkaa.

Teksti: Heikki Leinosen Tiedotus

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.