Jaakko Tulla. Kuva: AKK/Taneli Niinimäki

Oulun Urheiluautoilijoiden järjestämä 53. Pohjola-ralli ajetaan Oulun ympäristössä lauantaina 24.2. Tällä kertaa perinteikäs ralli on Suomen Juniorimestaruussarjan kauden toinen osakilpailu. Samassa yhteydessä sarjapisteistä taistelevat myös nuorten SM-sarjaan osallistuvat sekä Trophy- ja naisten cup-sarjaan osallistuvat rattitaiturit.

Ralliin ilmoittautui yhteensä 119 kilpailijaparia.

Ensimmäisen osakilpailun jälkeen juniorimestaruussarjan kärkikolmikon muodostavat Laukaan moottorimiesten Jaakko Tulla, Lahden urheiluautoilijoiden Ajari Piironen ja Mäntsälän moottorikerhon Kim Forsgren. Viime vuoden nuorten rallimestari Iin Roni Kauppi lähtee kotikilpailuunsa junioreiden kuudennelta sijalta ja on ehdottomasti yksi Pohjola-rallin ennakkosuosikeista. Nuorten sarjan kärkipaikalla on Heinolan urheiluautoilijoiden Sami Pajari.

Pohjola-rallin reitti sisältää tänä vuonna viisi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on yli 60 kilometriä. Tämän vuoden erikoisuutena on kahteen kertaan ajettava perinteinen Putkosen erikoiskoe. Ensimmäinen kilpailijapari lähtee erikoiskokeelle täydellä minuutilla ja toinen pari puolella minuutilla. Ajettuaan lyhyen ja vauhdikkaan erikoiskokeen läpi, kilpailijat palaavat takaisin saman erikoiskokeen lähtöön ja starttaavat toiselle erikoiskokeelle limittäin ensimmäistä erikoiskoetta ajavien kanssa. Tämän jälkeen joka toinen auto on ensimmäisellä erikoiskokeella ja joka toinen toisella erikoiskokeella. Erikoiskokeella liikkuu autoja siis puolen minuutin välein. Katsojat näkevät näin kilpailijat kahteen kertaan samoilta jalansijoilta.

Pohjola-rallin katsastus tapahtuu A-katsastus Ruskossa ja lähtö on klo 11 alkaen Kiimingin ABC:tä. Noin klo 13:45 alkaen vietetään taukoa Pudasjärvi ABC:llä. Maaliin Break Sokos Hotel Eden:iin ensimmäiset kilpailijat saapuvat noin klo 18.30.

Rallipassit voi hankkia kisapäivän aamuna Oulun alueen ABC-liikennemyymälöistä. Rallipassi maksaa 15€ ja se sisältää reittikartan sekä pääsyn jokaiselle erikoiskokeelle.

Tulospalvelu

Teksti: Tero Lyttinen / Pohjola-ralli tiedotus

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.