Thierry Neuville nousi Ruotsin rallin voitolla MM-sarjan piikkipaikalle. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Ruotsin MM-rallissa ei tällä kertaa nähty toivottua suomalaisjuhlaa, mutta kymmenen parhaan joukossa oli kuitenkin kolme sinivalkoista kasvoa.

Esapekka Lapin huima kiri kilpailun päätöspäivänä nosti miehen parhaimpana suomalaisena neljännelle sijalle.

Lappi saalisti myös kilpailun päättävältä Power Stage -erikoiskokeelta komealla pohja-ajalla täydet ekstrapisteet. Tallikaveri Jari-Matti Latvala korjasi pottiin seitsemännen sijan tuomat MM-pisteet ja vasta kolmatta MM-ralliaan WRC-autolla ajanut Teemu Suninen oli nopeimpana Ford-kuljettajana kahdeksas.

Voittoon ajoi Hyundai-kuljettaja Thierry Neuville, ja tämä nosti belgialaisen myös MM-sarjan kärkipaikalle ohi hallitsevan maailmanmestarin Sebastien Ogierin. Toiseksi ajoi Irlannin Craig Breen, joka nappasi uransa parhaimman sijoituksen rallin MM-sarjassa ja kolmas oli Norjan Andreas Mikkelsen.

Ruotsin rallissa nähtiin myös todellinen yllätys, kun Tommi Mäkinen Racingin japanilaiskuljettaja Takamoto Katsuta kartanlukijansa Marko Salmisen kanssa ajoi voittoon WRC2-luokassa. Taakse jäi muun muassa hallitseva maailmanmestari ruotsalainen Pontus Tidemand, joka sijoittui luokassa toiseksi. Kolmas oli Norjan Ole Christian Veiby.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla