Jari Ketomaa isännöi Hyundain ratissa Mikkelin SM-rallissa. Kuva: Juuso Jalovaara

Valmistautuminen SM Vaakuna-Ralliin on pitänyt Jari Ketomaan kiireisenä miehenä. Kuljettajasopimus Rallybaron-tiimin kanssa ja Hyundai i20 R5 -auton testaaminen ovat tuoneet miehelle työntäyteisiä viikkoja. 

– Huikea kisa tulossa ja nyt todella joutuu ajamaan tuloksesta.

Omalta osaltani en kuitenkaan ole huolissani, paketti on hyvin kasattu. Ajamme DMACKin uuden tyyppisellä rengaskuviolla ja se näyttää purevan tiehen upeasti. Tällä paketilla on hyvä taistella sekuntikelloa vastaan, vääntöä riittää ja auto tottelee kuljettajaa herkästi, Ketomaa raportoi kisan alla tunnelmiaan.

Ketomaan äänestä kuuluu tyytyväisyys. Testirupeama on tuonut luottamusta ja yhteistyötä Hyundai Motorsport Customer Racingin kanssa on tehty tiiviisti. Sieltä tuleva tuki on ollut isossa roolissa ja Ketomaa paljastaa, miten kehitystyötä jatkettiin vielä Vaakuna-Rallin aattona. Hyundaihin kokeiltiin uudenlaisia ratkaisuja ja tuloksien perusteella nämä näyttäisivät vahvistaneen auton suorituskykyä reippaasti eteenpäin.

Huippukuljettajan paluu SM-sarjan pariin oli yllättävä. Taustoja päätöksestään Ketomaa ei sen enempää avaa, vaan niputtaa nimittävän tekijän yhteen lauseeseen: “On yksinkertaisesti halu ajaa kovatasoisessa seurassa”. Mikkelin osalta tämä toteutuu täydellisesti, SM-sarjan huiput mukaan lukien nuoret tulevaisuuden tähdet mittaavat suorituskykyään olosuhteissa, jotka vaativat täydellistä onnistumista. Tässä seurassa Ketomaa kokee olevansa tilanteessa, jossa miehestä otetaan kaikki irti.

– Nyt on tekemisen meininki, mutta pidetään jalat maassa. Tässä on niin monesta eri osa-alueesta kyse, että vasta kisan jälkeen voimme tehdä päätelmät miten meni. Ylpeyttä tähänastisesta työstämme en silti lähde peittelemään. Olen erittäin tyytyväinen niin omaani kuin tiimin tekemään työhön. Mikkelissä tätä sitten hyödynnetään ja ajetaan niin nopeasti kuin osataan, limiitillä heti alusta alkaen.

Teksti: Rally Baron Tiedotus / Jani “Suti” Salonen

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla