Marko Mänty ja Joni Mäkelä ovat viritelleet itsenä herkkään kuntoon viikonlopun Mikkelin SM-rallia varten. Kuva: Jarno Saari

Rallin SM-sarjan jatkuessa nyt viikonloppuna Mikkelissä taistelu SM1-luokan kärjessä sen kuin kovenee. Mikkelissä on mukana kovan luokan vierailijoita, jotka varmuudella nostavat kaikkien kuljettajien vauhtia.

Kauhajoen Marko Mänty tiedostaa tilanteen ja lähtee hyökkäämään kärkeä vastaan.

Tunturirallin jälkeen SM1-luokan neljänneltä sijalta Skoda Fabia R5 -autolla Mikkelissä starttaava Mänty ja kartanlukija Joni Mäkelä ovat hioneet osaamistaan testipätkillä. Mikkelin Vaakuna Rallissa miehillä on tavoitteena nousta pistetaulukossa ylöspäin.

– Tunturirallissa palkintosija meni yhteen virheeseen. Mikkelin ralli on nopeatempoisempi kilpailu ja siellä ei kärsi tehdä virheitä. Ajan Mikkelissä nyt toista kertaa SM1-luokan autolla ja tiedän, että vuoden takainen vauhti ei riitä enää mihinkään. Treeneissä on haettu lisää vauhtia ja myös tarkkuuteen on kiinnitetty huomiota, Mänty avaa.

Viime vuonna Männyn matka Mikkelin rallissa katkesi lievässä ulosajossa, kun pellon puolella hangessa vaaninut maakivi rikkoi vanteen. SM-pisteet jäivät silloin kuudennen erikoiskokeen lumille.

– Se ulosajo oli melko harmiton, mutta kun huono tuuri tahtoo olla usein mukana, niin lopputulos oli keskeytys. Yritetään tänä vuonna mennä puhtaasti tietä myöten ja toivotaan lisäksi parempaa tsäkää kuin vuosi sitten.

Vaakuna Rallin nuotitusjakson jälkeen perjantaina illansuussa ralli käynnistyy Mikkelin raviradalla kurvailtavalla yleisöerikoiskokeella. Perjantaina ei raviradan jälkeen ajeta muita erikoiskokeita. Rallin ratkaisut päästellään lauantain kuudella erikoiskokeella.

Mänty ei koskaan ole innostunut lyhyistä yleisöpyörityksistä, eikä se nytkään nostata suuria tunteita. Raviradan avauspätkä on kauhajokelaisen mielestä enemmänkin pakollinen hiitti ennen lauantain varsinaista rallia. Taktiikka on laadittu lauantaille.

– Mittaillaan perjantaina turvavöiden kireydet oikeille paikoille. Lauantaina aamusta räkäästähän lapaseen ja sitten vedetään menemään.

Teksti: JTR Racing Tiedotus / JiiVee Korpela

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla