Jere Pensaan ja Jouni Saarijärven urakka SM-ralleissa käynnistyy tulevana viikonloppuna Mikkelin Vaakuna rallissa. Kuva: JiiVee Korpela

Rallisprintin nuorten luokan hallitseva tuplamestari, laihialainen Jere Pensas (18) tavoittelee tällä kaudella mitalia rallin SM-sarjan V1600-luokasta. Pensas ajaa Suomi Cup -luokassa kaikki kuusi jäljellä olevaa SM-rallia.

Urakka alkaa viikonloppuna ajettavasta Mikkelin SM-rallista. Pensaan kisapirssinä palvelee rallisprinteistä tuttu Renault Megane Coupe.

Neljä vuotta nuorten puolella rallisprinttejä kurvaillut Pensas opetteli vuosien aikana nuottien tekemistä, ei tosin paperille saakka, mutta omaan muistiin rallisprint-reitistä. Nuorukaisen perustelut yleisen luokan SM-ralleihin siirtymiselle olivat selkeät.

– Rallit kääntyvät yhä enemmän nuottirallien suuntaan. Haluan oppia ajamaan nuoteista ja siitä syystä valitsin SM-rallit, joissa kaikki osakilpailut ovat ennakkotutustuttavia. Nuottien tekemisen ja nuoteista ajamisen aloitin viime vuoden puolella, Pensas avaa taustoja.

SM-ralliessa Pensaan kakkoskuljettajana toimii laihialainen Jouni Saarijärvi, jonka kokemukset ”pelkääjän” paikalta ulottuvat reilun 25 vuoden päähän. Ykköskuljettajansa Saarijärvi nimeää veikeästi täyden kympin kuljettajaksi.

– Tuossa kaikkia sormiani hyväksi käyttäen laskin ne kuljettajat, joille olen lukenut karttaa. Niitä oli ennen tätä Jeren komennusta yhdeksän, eli Jere on täyden kympin kuski, Saarijärvi heittää.

Pensaalla ja Saarijärvellä on yhteistä kokemusta parin harjoitusrallin ja ahkeran nuotitusharjoittelun verran. Myös näiden kokemusten perusteella Saarijärvi alleviivaa mietteensä kuljettajastaan.

– Heti ensimmäiset nuotit menivät kerralla paperille. Niitä ei tarvinnut korjailla tai ihmetellä, että pitäisikö jotakin kohtaa hidastaa tai nopeuttaa. Kokemusten perusteella tohdin sanoa, että kilpailemme tällä kaudella V1600-luokan Suomi Cup -mitalista, Saarijärvi painottaa.

Viime kauden jäljiltä Renault Megane on käynyt läpi perusteellisen huollon ja kuljettajan mukaan auto on selvästi viime kautta kilpailukykyisempi. Siitä osoituksena Pensas avasi viime sunnuntaina tämän kauden kisarulettinsa voittamalla Laukaan SM-rallisprintissä V1600-luokan kahinat.

– Ruuhimäen vauhdikas pätkä oli hyvä kenraaliharjoitus Mikkelin SM-ralliin. Mennään Mikkelin SM-rallissa samalla rytmillä ja tavoitellaan paikkaa kärkikolmikossa, Pensas heittää.

Teksti: JiiVee Korpela / Pensas Racing

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla