Jani Luhtaniemi. Kuva: AKK/Toni Ollikainen

Ford Motorcraft Rally Teamin Jani Luhtaniemen seuraava kisa on perjantaina alkava Ralli SM -kauden toinen osakilpailu SM Vaakuna-Ralli Mikkelissä.

Viimeistelyt tulevan viikonlopun kisaan on tehty huolella: kuntoon on laitettu niin auto kuin kuskitkin.

– Rovaniemellä matka tyssäsi vaihdelaatikko-ongelmiin. Nyt se on kunnossa, ja samalla vaihdettiin moottorikin. Ollaan myös Jussan (kartturi Juha-Pekka Jauhiainen) kanssa ajettu nuottitreeniä ja tänään ajettiin vielä viimeiset testit. Kaiken pitäisi olla kunnossa, kertoi Jani Luhtaniemi maanantaina.

Kauden avaus Rovaniemellä ei sujunut aivan suunnitelmien mukaisesti, eikä SM-pisteitä Tunturista herunut. Helpolla niitä ei saa Mikkelistäkään, onhan SM3-luokkaan ilmoittautunut yli 20 kilpailijaparia.

– Sen verran kovia kuskeja on ilmoittautunut SM3-luokkaan, että kympin sakkiin sijoittuminen vaatii paljon, ja podium-sijoitus vaatii lähes täydellistä onnistumista.

Jani Luhtaniemi on myös mukana kilpailemassa paikasta Tulevaisuuden tähti -valintatilaisuuteen ja sitä kautta Suomen MM-ralliin. Valintaprosessissa otetaan huomioon SM-sarjan viisi ensimmäistä osakilpailua, ja ne nuoret kuljettajat, jotka sijoittuvat sarjapisteissä viiden parhaan joukkoon, kutsutaan erilliseen valintatilaisuuteen. Ensimmäisen ajetun osakilpailun jälkeen kisaa johtaa Luhtaniemen tiimikaveri Niko Mäkinen.

Ralli SM -sarjan toinen osakilpailu, SM Vaakuna-Ralli, starttaa perjantaina 16.2. ajettavalla yleisöerikoiskokeella. Lauantaina on kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 115 km. Rallin voittaja on selvillä lauantaina kello 18.19, jolloin Mikkelin torilla alkavat maalijuhlallisuudet.

Teksti: Anu Haapalainen

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.