Heikki Westerlundin ja Hanna Valosen matka katkesi lyhyeen. Kuva: Toni Vähätupa

Historic Rally Trophyn sekä HRCF nuottisarjan toinen osakilpailu Autopirtti-ralli ajettiin eilen Ähtärissä talvisissa olosuhteissa. 35 vuoden tauon jälkeen Ähtärissä kilpailleen Heikki Westerlundin tie päättyi rallissa lumipenkkaan.

Westerlund lähti testaamaan taitojaan Ähtärin reitillä 35 vuoden tauon jälkeen. Viimeksi mies on nähty samaisessa rallissa vuonna 1983. kartanlukijan roolissa. Perjantaina Ähtärin nuotitusjaksolla Westerlund odotteli vielä innolla ajamaan pääsyä.

– Perjantaina nuotitusjaksolla ihastelimme Hannan kanssa ajettavia erikoiskokeita, jotka olivat mukavan nopeita sekä jouheita ja hienossa kunnossa, joten kovasti odottelimme rallin alkamista.

Miehen matka päättyi Autopirtti-rallin osalta kuitenkin ennenaikaisesti jo ensimmäisellä erikoiskokeella.

– Hyvin lähti ensimmäinen erikoiskoe rullaamaan ja ajaminen sujui ihan hyvin. Mutta sitten kun hölmöilee niin sitten hölmöilee! Yhden todella hitaan vasemman mutkan jälkeen kiihdytyksessä Mantan oikea etupyörä haukkasi hieman hangen puolelta. Penkat kun eivät olleet kovia vaan päinvastoin, niin ei paljon tarvinnut kun pehmeä penkka imaisi Mantan syvälle ojan puolelle, kertaili Westerlund.

– Paikassa oli vain muutama katsoja ja Manta hyvinkin kovasti hangessa mahastaan kiinni etupyörä syvllä ojassa, niin siihen jäimme. Sitten kun paikalle tuli sattumoisin enemmän katsojia sekä myös parin muun epäonnisen autokunnan kuljettajat, niin saimme lopulta Mantan pois hangesta juuri ennen erikoiskokeen purkuautoa. Kisa oli tässä vaiheessa osaltamme ohi.

Vaikkakin Westerlundin auto ei ilman apuvoimia lähtenyt penkasta enää liikkeelle, ei auto kuitenkaan kärsinyt vaurioita ulosajon seurauksena.

– Mantaan ei tullut tässä hässäkässä naarmun naarmua, joten ei muuta kuin autoon ja suoraan kohti huoltoparkkia. Tällaista tällä kertaa!

Seuraava Historic Rally Trophy -osakilpailu XXVIII Kipari Sprint ajetaan 18. maaliskuuta Rautavaarassa.

Teksti: Heikki Westerlundin tiedotus

Autopirtti-ralli ajetaan lauantaina – Heikki Westerlund palaa kisaamaan Ähtäriin 35 vuoden jälkeen

Westerlund luokkavoittoon Lammin Ikkunat ja Ovet -rallissa

40 vuotta rallia mittarissa – Heikki Westerlund mukaan Lammin Ikkunat ja Ovet -ralliin

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla