Historic-ralleissakin sattuu ja tapahtuu. Antero Sakselinin menopelin pyörillä ei Lammilla hetkittäin ollut lainkaan pitoa. Kuva: Marko Kyöstilä

Ähtäri on ollut ”tapetilla” viime viikkoina sinne saapuneiden kiinalaisten pandojen myötä. Kun Ähtärissä Historic Rally Trophy -sarjan toisen osakilpailun lisäksi samaan aikaan järjestetään talviuinnin SM-kisat, riittää paikkakunnalla säpinää.

Ja kiinnostusta HRT-kisaa kohtaan lisää sekin, että MM-ralleista tutut Jari-Matti Latvala ja kartanlukijansa Juha Hänninen osallistuvat ralliin Toyota Celicallaan.

Lauantaina 10. helmikuuta klo 11.01 Autopirtti-rallin reitille starttaavat ensin tasanopeussarjan kilpailijat. He ajavat suljetuilla erikoiskokeilla siviilirenkain ja vain vähän ääntä pitävillä autoilla, joten yleisön on syytä olla valppaana jo tuolloin.

”Kun lunta reitillä on hyvin, varsinkin pulkalla ja suksilla matkassa olevien on syytä muistaa, että tielle ei kilpailun aikana saa mennä oman turvallisuuden vuoksi”, kilpailun johtaja Asko Sairanen muistuttaa.

Autopirtin pihalta klo 12.01 on historic-luokkien vuoro lähteä pohjalaisille teille mittaamaan paremmuuttaan.

”Erikoiskokeet ovat enemmänkin vauhdikkaita kuin hitaita ja pientä tietä kuten Lammin osakisassa tammikuun lopussa. Eivät kuitenkaan niin nopeita kuin Lapuan suunnalla ajettavissa kisoissa on ollut. Oikein mukavia metsäteitä, joita on Mesikämmen-rallissa ajettu joskus 80-luvulla”, paljastaa Sairanen.

Kuuden osakilpailun HRT-sarjassa kuljettajille lasketaan loppupisteisiin viisi parasta tulosta, joten pieneen ”taktikointiinkin” kilpailijoilla on siis mahdollisuus. Kun ei ole välttämättä pakko ajaa kaikkia, voi lähteä vaikka lomamatkalle kesken kauden.

”Minulle sattuu ulkomaan reissu juuri Ähtärin kisan ajalle, joten sitten on yritettävä neljässä jäljellä olevassa kisassa onnistua hyvin”, paljasti Lammin osakisassa nopein historic-kuljettaja Juha Laaksonen heti kisan jälkeen.

Kiivaan sekuntitaistelun voitosta Laaksosen kanssa ajanut tervakoskelainen Janne Lindberg ei varmaankaan silti pääse yhtään helpommalla Ähtärin kisassa. Viime vuonna viidestä kisan nopein historic-kuljettaja ollut Janne Kanerva on taatusti valmistautunut kovaan kisaan, sillä Lammilla Kanerva käytti jo sen ”yhden keskeytyksen” pois alta.

”Niin se on hoidettu pois. Tavoitteena Ähtärissä on tietty olla jälleen kärkikuljettajien joukossa. Paljon on saatu autoa korjata, etupalkit ja tukivarret on vaihdettu ja autorobotilla kiskottu Volvoa suoraksi”, kertasi Kanerva.

”En ole tänä talvena nastapyörillä ajanut ja Lammillakin kokemus jäi vain muutamaan kilometriin. Eikä tässä välissäkään ole ehtinyt testaamaan, joten viikonloppuna lähdetään jälleen totuttelemaan talvikisaan.”

Eivätkä Lindberg tai Kanervakaan tule helpolla pääsemään, sillä täksi vuodeksi jälleen HRT-kisoihin palannut Kimmo Juhannusvuori saattaa myös olla yksi heistä, jotka pistävät kovastikin kampoihin. Juhannusvuori ajoi Lammilla loistavia ek-aikoja, mutta hitaat tieosuudet pilasivat hieman kisaa. Ja mitä tekeekään riihimäkeläinen Timo Kuukka tällä kertaa? Lammin kisassa sattunut ulosajo viimeisellä pätkällä pudotti miehen kauas kovimmasta kärkitaistelusta.

Nuottisarjalaisten kisan Lammilla voittanut Antero Laine ei Ähtärissä ole mukana, sillä mies suuntaa jo kohti Ruotsin MM-rallin historic-kisaa. Lammilainen Heikki Westerlund saa silti kovan kirittäjän Ähtäriin, kun Jari-Matti Latvala starttaa pari minuuttia myöhemmin reitille yhdessä kartturinsa Juha Hännisen kanssa.

HRT-sarjassa mukana olevassa Aircooled.fi VW -sarjassa lähtijöitä on 10 autokuntaa sekä BMW Xtreme -sarjassa peräti 15.

Tasanopeussarjalaisia on mukana yhdeksän autokuntaa. Heistä viimeisenä reitille lähtee Matti Söderlund, joka voitti Lammin osakilpailun kartturinsa Vesa Kauppisen kanssa.

Autopirtti-rallin koko reitin pituus on noin 170 km, josta viidelle erikoiskokeelle kertyy yhteensä pituutta noin 67 km. Kilpailukeskus, kilpailun lähtö ja maali ovat Kahvila-Lounas-Ravintola Autopirtillä osoitteessa Miilutie 2, Ähtäri. Huolto- ja taukopaikka löytyy osoitteesta Remu Oy, Inhantie 7, Ähtäri. Ensimmäisiä kilpailijoita odotellaan maaliin noin klo 18.00.

Voit myös kilpailun aikana esimerkiksi autoradiosta kuunnella kilpailun kulkua, sillä kilpailukeskuksen kuulutus kuuluu radioista taajuudella 107,5 MHz. Tulospalvelusta vastaa tällä kertaa Ajaksi Oy: www.ajaksi.fi

Teksti: Kikka Kuosmanen

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla