Jämsän ympäristössä 3.3. ajettavassa JMK-Rallissa F-Rallisarjalaiset sekä runsaiden oheisluokkien kuljettajat pääsevät lataamaan sydämen kyllyydestä. Kaipolanvuori, Ouninpohja, Ehikki, Vaheri ja Saalahti eivät pitkän linjan kuskeille esittelyjä kaipaa. Nuoremmat oppivat nyt. Tiestö on valittu kilpailijaystävälliseksi, kovavauhtisia mutta ajettavia, ja valtion tiet kestävät isonkin kilpailijamäärän.

 

Viiden erikoiskokeen yhteispituus 65 km ja koko reitin 197 km luo rallikansalle loistavat puitteet seurata rallia. Rallihan on parasta paikan päällä nautittuna. Varsinkin, kun esimerkiksi Vaheriin pääsee isojen teiden risteyksiin tienvarsiparkkiin. Katsojaoppaasta selviää, että jokaisella EK:lla on usea historiatapahtuma, jossa huippukuskeilla on tullut suunnittelematonta ohjelmaa.

Oman ohjelmansa ralliin tuovat ”Crazy Mike” Uuskoski ja Duudsonien Jarppi. Tämä pariairokaksikkohan tekee kaikkea muuta kuin mitä pitäisi. Heidän mukana tulee Rallihullut TV-tuotantotiimi kuvaamaan ohjelmaa myös Jämsästä. Tuhoutuneen Audin tilalle on rakennettu tuikiharvinainen kilpuri. Lisäksi kilpailukeskuksessa Paunun koululla on E-Rallisimulaattori, johon on mallinnettu JMK-Rallin erikoiskokeita. Osallistuminen on ilmaista, ja parhaat tietysti palkitaan. Saas nähdä kuinka hauskuuttajat pärjäävät.

Lähtö tapahtuu keskustasta Jämsän Äijän aukiolta klo 11.01 alkaen, tauolle rallikaravaani saapuu n. klo 14.20, ja maaliin n. klo 17. jälkeen.

JMK-Ralliradio seuraa kilpailua taajuudella 98,5 MHz. Kilpailun tiedot KITI:ssä, www.aukjamsanaijat.fi ja facebook JMK RALLI 2018.

Jämsänjokilaakso toivottaa rallikansan tervetulleeksi!

Teksti: Tapio Leppämäki

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla