Heikki Westerlund ja Hanna Valonen. Kuva: Marko Kyöstilä

Tulevana lauantaina ajetaan Alavuden, Ähtärin ja Kuortaneen Urheiluautoilijoiden järjestämänä Autopirtti-ralli, joka on Historic Rally Trophyn sekä HRCF nuottisarjan toinen osakilpailu. Mukana kilpailussa on myös useita muita lisäluokkia.

Heikki Westerlund lähtee viikonlopun ralliin innoissaan. Edellisen kerran hän kilpaili Ähtärissä 35 vuotta sitten.

– Vaikka on paljon tullut ralleja kierrettyä, niin täällä Ähtärissä olen ollut viimeksi rallissa maaliskuussa vuonna 1983 (SM-Mesikämmen ralli), jolloin olin Ari Seppälän kartanlukijana 2. ryhmän Opel Asconassa. Samaisena vuonna pokkasimme Arin kanssa SM-sarjassa SM-pronssia ryhmässä 2, Westerlund muistelee.

Viikonlopun rallissa on mukana kaikkiaan 145 autokuntaa.

– Meidän lähtönumeromme tässä rallissa on sarjasääntöjen mukaisesti nro 76. nuottiluokassa. Mukava on nyt taas lähteä harrastamaan ja kurvaamaan oikein kunnolliseen talviralliin. Hienoa olisi ajaa hyvä ja ehjä kisa maaliin saakka.

– Kilpailun tiedottaja Vesa Rauhala kertoili, että lunta on seudulla runsaasti ja tienpohjat ovat hyvässä kunnossa. Tämä on hyvä merkki, sillä useita talvia on mennyt niin, että rallikilpailuja on jouduttu valitettavasti perumaan heikkojen keliolosuhteiden vuoksi.

Rallissa ajetaan viisi erikoiskoetta kertaalleen. Erikoiskokeiden pituus on yhteensä 67 kilometriä ja reitin kokonaispituus on 148 kilometriä.

– Loistavaa muuten, että Latvalan Jari-Mattikin taluttaa täällä Toyota Celica GT Fourinsa Historic-rallin viivalle kartturinaan Juho Hänninen. Meidän täytyykin Hannan kanssa putsata Opelistamme ek:n lähdössä taustapeilit oikein kunnolla, koska Jari-Matti ja myös nopeaa 4-vetoista Audia kuskaava Kimmo Korpela starttaavat reitille heti meidän perässämme.

Kilpailukeskuksena toimii Ähtärissä 18-tien varrella osoitteessa Miilutie 2 sijaitseva lounas- ja kahvilayritys Ähtärin Autopirtti, josta ensimmäinen kilpailija starttaa reitille klo 11.01.

Huoltoalue on Remu Oy:n alueella osoitteessa Inhantie 7, jossa huoltomahdollisuus on kahdesti erikoiskokeiden 1 ja 3 jälkeen.

Maaliin ensimmäisiä kilpailijoita alkaa saapumaan Autopirtille klo 15.30 alkaen.

Rallin osallistujalista löytyy täältä.

Kilpailun live- tulosseuranta löytyy täältä.

Teksti: Heikki Westerlundin tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla