Päivän nopein suoritus kirjattiin Pasi Laaksomaalle. Kuva: AKK/Taneli Niinimäki

Rally Trophyn kilpailukausi avattiin Kangasniemi-rallin merkeissä. Kuuden erikoiskokeen kehuja kerännyt reitti sisälsi yhteensä reilut 66 ek-kilometriä.

Reilun kymmenen kilometrin avauksen vei nimiinsä hallitseva mestari, Pasi Laaksomaa, reilun kolmen sekunnin erolla Jani Laaksoseen ja Ajari Piiroseen.

Kärkiviisikkoon mahtuivat vielä Jarmo Honkanen ja Kimmo Raitainen. Ennakkoveikkauksissa korkeille veikatun Jere Paanasen kisa puolestaan päättyi teknisen vian aiheuttaessa ulosajoon.

Sama kohtalo tuli Tomi Huttuselle vajaan kymmenen kilometriä pitkällä kakkoserikoiskokeella. Suzuki lipsahti kaksi kertaa hankeen ja jälkimmäisellä kerralla pysyvästi. Pohjat tulivat ensimmäisellä erikoiskokeella ongelmissa olleelle Janne Luhtaselle, 3,9 sekunnin erolla Laaksomaahan. Kolmas oli Piironen, neljäs Teemu Varjo ja viides Honkanen.

Vielä ennen taukoa ajettiin reilu 11 kilometriä pitkä kolmoserikoiskoe ja pohjat kirjattiin jälleen Luhtaselle yli 10 sekunnin erolla Laaksomaahan. Kolmas oli Mikko Mäntylä, neljäs Laaksonen ja viides Piironen.

Tauolla johdossa oli silti Pasi Laaksomaa, 17,1 sekunnin erolla Ajari Piiroseen ja 21,9 sekunnin erolla Jani Laaksoseen. Neljäntenä oli Teemu Varjo ja viidentenä Mikko Mäntylä.

Neljäs erikoiskoe oli päivän lyhin, yhdeksän kilometriä, ja pohjat tuli Laaksomaalle 5,7 sekunnin erolla Piiroseen. Kolmas oli Luhtanen, neljäs Mäntylä ja viides Varjo. Päivän pisimmällä viidennellä erikoiskokeella oli pituutta reilu 13 kilometriä ja pohjat kirjattiin jälleen Laaksomaalle 3,2 sekunnin erolla Piiroseen. Kolmas oli Varjo, neljäs Luhtanen ja viides Eetu Tauriainen. Viimeiselläkin erikoiskokeella oli mittaa vielä 13 kilometriä, pohjat tällä kertaa Luhtaselle 11,2 sekunnin erolla Piiroseen, kolmas oli Varjo, neljäs Mäntylä ja viides Riku Rantasalo.

Osakilpailuvoittoon ylso silti Pasi Laaksomaa, tasan 20 sekunnin marginaalilla nopeimpaan V1600-autoon eli Ajari Piiroseen nähden. Kolmas oli Teemu Varjo liki puoli minuuttia Piirosesta, neljäs Jani Laaksonen kymmenen sekuntia Varjosta ja viides Mikko Mäntylä viitisen sekuntia Laaksoselle hävinneenä.

Laaksomaalle tuli luonnollisesti myös voitto 1400-luokassa yleisen puolella, toinen oli Laaksonen ja kolmas Kimmo Raitanen vajaan minuutin Laaksosesta. Junioreissa voittajan nimi oli Janne Luhtanen, Jukka Airaksinen jäi 39 sekuntia ja Riku Rantasalo puolestaan 41,7 sekuntia Airaksisesta.

V1600-luokissa nopein ja samalla nopein juniori oli Ajari Piironen, Teemu Varjo ja Mikko Mäntylä täydensivät kärkikolmikon. Yleisen luokan kahdesta lähtijästä ainoastaan Jukka Pylvänäinen näki maalin voittaen täten luokkansa.

V1600-autojen lähtijämäärän ollessa suurempi sai Ajari Piironen suurimman pistepotin, Pasi Laaksomaan tyytyessä toiseen sijaan. Muut sijat menivät sarjapisteissäkin osakilpailutuloksen mukaisesti, eli Teemu Varjo kolmantena, Jani Laaksonen neljäntenä ja viidentenä Mikko Mäntylä. Junioreiden SM-sarjassa luokkavoittajat Piironen ja Luhtanen majailevat sijoilla kaksi ja neljä.

Seuraavan kerran pisteistä taistellaan helmikuun 24. päivä Oulun seudulla ajettavan Pohjola-rallin merkeissä.

Lisätietoa sarjasta ja 1400 Trophy luokasta sarjan sivuilta, www.1400trophy.fi

1400 Trophy on myös Facebookissa

Teksti: 1400 Trophy Tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla