Jenna Tyllisen Naisten Cup-mestaruuden tavoittelu alkoi haasteellisesti. Kuva: Marko Kyöstilä

Anjalankosken UA:ta edustavan kaksikon Jenna Tyllinen – Janne Nieminen tavoitteet alkaneelle kaudelle ovat Rallin Naisten Cup-mestaruudessa. Kausi avattiin lauantaina 3.2.2018 Kangasniemi-rallissa kauniissa talvisäässä.

Kilpailuun valmistautuminen ei tiimissä ollut aivan optimaalinen.

Talvitauon aikana Citroen C2 R2 -kilpurin kausihuoltoa tehtäessä havaittiin sylinterikannessa halkeama. Haasteelliseksi muodostunut remontti venytti lopulta kauden avaustestit melko viime tinkaan.

Kuljettajat olivat kovasti innoissaan kauden alkuhetken vihdoin koittaessa. Avausosakilpailuun ei Naisten luokkaan muita kilpailijoita tällä kertaa ilmaantunut. Tämän aiheuttaessa lievää harmitusta, oli tavoite kuitenkin ajaa maaliin ja ottaa varmat pisteet, ehkäpä muihin osakilpailuihin naisia ilmaantuisi mukaan.

Kilpa-autoilu harvoin menee kuin käsikirjoitus. Siitä osoituksena Tyllisen kilpailu sujui alusta alkaen tahmeasti, eikä ajaminen sujunut toivotusti. Tekniikka petti lopulta neljännellä erikoiskokeella ja keskeytys oli ainoa vaihtoehto.

”Ajo ei kulkenut yhtään ja tekniikka petti meidät EK4:n maaliautolle, vesiletku hajosi ja vedet tuli ulos. Samalla hetkellä meni vielä kytkinvaijeri poikki. Sellainen ”koneiden kapina” siis iski äkisti. Jäi ne varmat pisteet nyt saamatta, kilometrejä on nyt saatava lisää alle pikaisesti jotta luottamus omaan tekemiseen palautuisi,” kertoo Tyllinen itsekriittisenä.

Seuraava osakilpailu ajetaan 24.2.2018 Oulussa, Pohjola-rallissa.

Teksti: Jani Seppälä

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla