Kangasniemi Rallin voittajaparin Jaakko Tullan ja Tomi Mäkisen on helppo hymyillä. Kuva: AKK/Taneli Niinimäki.

Rallin Suomen Juniorimestaruussarja polkaistiin käyntiin lauantaina 3. helmikuuta Kangasniemi Rallin merkeissä. Täydelliset talviralliolosuhteet kesytti parhaiten Laukaan Moottorimiesten Jaakko Tulla voittaen kilpailun niukalla 1,3 sekunnin erolla Juho Koski-Lammiin (JaMoKe/UA).

Kolmas Kangasniemellä oli Matias Oksanen (HankUA), jääden 13,4 sekuntia kärjestä.

Tullan ja kartanlukija Tomi Mäkisen kilpailu alkoi varsin dramaattisesti teknisten ongelmien kanssa taistellessa.

– Ekalla pätkällä autossa toimi kaikki, mutta toisella ja kolmannella erikoiskokeella se alkoi piiputtaa. Onneksi meidän huolto huomasi, että kaasuläpät eivät auenneet kokonaan, mikä tarkoitti, että menetimme hevosvoimia. Huolto sai vehkeet kuntoon ja päästiin ajamaan täysillä loppu päivä, Tulla hykerteli tyytyväisenä rallin maalissa.

Tullan ralliura alkoi jo alle parikymppisenä nuorukaisena, mutta haastava laji keskeytyksinään vei hetkeksi ajohalut. Muutama vuosi sitten ralliura kuitenkin jatkui ja tulokset ovat olleet sangen mairittelevia.

– Kolme vuotta sitten palattiin ralliteille ja tämä on nyt meillä kolmas BMW-merkkinen ralliauto. Viime vuonna voitimme F-Cup-sarjan B-junioriluokan ja nyt saatiin täältäkin ainakin tämä voitto, Tulla kertoi.

Tällä kaudella Tullan oli tarkoitus keskittyä F-Rallisarjan kiertämiseen, mutta Kangasniemen ykköstila voi muuttaa vielä loppukauden kuviot.

– Tänne oli tarkoitus tulla lähinnä kokeilemaan, miten autot ja kuljettajapari pelaa, mutta varsin hyvinhän tuo sujui. Nyt täytyy käydä yhteistyökumppaneiden kanssa neuvottelut, jos saisimme paketin kasaan myös tähän RSJM-sarjaan tälle kaudelle, ja voisimme ajaa kahta sarjaa, Tulla totesi maalissa.

Kangasniemi Ralli 3.2.
RSJM-sarjan osakilpailu 1/5
Kilpailun tuloksia, RSJM:

1. Jaakko Tulla 40.00,8
2. Juho Koski-Lammi + 1,3
3. Matias Oksanen + 13,4
4. Mikko Laitinen + 15,2
5. Kim Forsgren + 21,0

Nuorten SM-luokan voitti Heinolan Sami Pajari, Petäjäveden Henry Jäppinen oli toinen ja kolmas oli laihialainen Riku Ristilä.

Naisten Cupissa ainoana osallistujana ajanut Anjalan Jenna Tyllinen joutui keskeyttämään ennen viidennettä erikoiskoetta.

Rally Trophy -osakilpailun voitti lahtelainen Pasi Laaksomaa, toinen oli Mäntsälän Jani Laaksonen ja kolmas kangasniemeläinen Jukka Pylvänäinen.

Luokkavoittajat: RSJM1 1: Ajari Piironen (LahUA), RSJM 2: Janne Luhtanen (LohUA), RSJM 3: Kim Forsgren (MäntsMK), RSJM 4: Jaakko Tulla (LMM), RSJM 5: Ilpo Kangastie (JärvisUA).

Rallin Suomen Juniorimestaruussarja jatkuu kauden toisella osakilpailulla, 53. Pohjola-rallilla Oulussa 24. helmikuuta.

Teksti: Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan viestintä / Sami Kolsi

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla