Roni Kauppi (edessä) kartturinsa Markus Partasen kanssa. Kuva: Team Kauppi

KR-Teamin Roni Kauppi ajoi ensimmäisen Rallin juniori Suomenmestaruusosakilpailussa Kangasniemellä luokkansa kakkoseksi. SM-pisteissä hän on kuudentena ennen helmikuun lopulla ajettavaa Pohjolarallia Oulussa. Kilpailu oli Kaupille ensimmäinen Citroën C2 R2:lla.

Vasta 17-vuotiaan Kaupin kilpailu alkoi mollivoittoisesti, kun hän ajoi ulos avauspätkällä. Aikaa siinä kului puolisen minuuttia, joka on todella vaikea ajaa kiinni 65 EK-kilometrin mittaisessa rallissa. Sijoitus luokassa avauspätkän jälkeen oli yhdeksäs.

– Auto oli alussa todella levoton. Perä nousi spoorista koko ajan, lopulta osuimme penkkaan. Keula oli lopulta metsää kohti. Aikaa siinä kului yli puoli minuuttia, ennen kuin pääsimme jatkamaan. Sekä etu- että takapuskurit jäivät matkaan, manasi Kauppi.

Tauolle tultaessa erikoiskoe kolmosen jälkeen sijoitus oli noussut jo neljänneksi, mutta ero kärjessä ajavaan Mäntsälän MK:n mieheen oli kasvanut 40,3 sekuntiin. Tauolla Kauppi joutui parsimaan auton puskurit jonkinlaiseen kuntoon, että sai luvan jatkaa kilpailua.

Tauon jälkeinen neljäs erikoiskoe meni vielä epäonnen piikkiin. Ylämäkeen lähtevään risteykseen oli muodostunut lumivalli, josta tuli este.

– Jäimme siihen kiinni. Jouduimme peruuttelemaan alaspäin, että pääsimme jatkamaan. Taas kului aikaa noin 10 – 15 sekuntia.

Lopuksi kaikki kääntyi. Kauppi pääsi kahdella viimeisellä pätkällä ongelmista eroon, ja ajoi koko junioriporukan nopeimmat ajat.

Ensin toiseksi viimeisellä erikoiskokeella syntyi ensimmäinen pohja-aika peräti 8,7 sekunnin erolla Jyväskylän UA:n Simo Muhoseen. Samalla Kauppi nousi luokkansa kolmanneksi.

Viimeisellä erikoiskokeella Kauppi oli vieläkin ylivoimaisempi, sillä Muhonen jäi 10,2 sekuntia. Kauppi kipusi luokkansa kakkoseksi vain 13 sekunnin päähän luokan voittaneesta Forsgrenista.

– Lopussa päästiin näyttämään, mihin pystytään. Vaihdettiin taakse lyhyemmät nastat ja meno rauhoittui. Tästä on hyvää seuraavaan kisaan, innostui iiläinen.

Kartturina ja toistaiseksi myös siirtymien kuskina Kaupilla on Kemin UA:n Markus Partanen.

Epävirallinen tilanne avausosakilpailun jälkeen: 1. Jaakko Tulla 21, 2. Kim Forsgren 20, 3. Ajari Piironen 19, 4. Janne Luhtanen 18, 5. Juho Koski-Lammi 17 ja 6. Roni Kauppi 16.

Rallin juniori SM-sarja jatkuu 24.2. Oulussa Pohjola-rallilla.

Teksti: Team Kauppi

Roni Kauppi mestaruusjahtiin uudella kalustolla

Kauppi, Vanhala, Rantasalo, Korhonen ja Hirvioja luokkavoittoihin Kemi rallissa

Mika Lemmetti rallisprintin kaksivetoisten Suomen mestariksi

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla