Raahelainen Mikko Aho lähtee tänäkin vuonna jahtaamaan hyvää sijoitusta Siikajoen Jaresko Oy Rallisprintistä. Kuva: Tero Lyttinen

Historic-harrastajilla on riittänyt kauden alkuun kiirettä. Ensin Lammilla ajettiin Historic Rally Trophyn osakilpailu, sen jälkeen Rantasalmella Historic Rallisprint -sarjan avaus, ensi viikonloppuna, lauantaina 3.

helmikuuta rallisprint-sarja jatkuu Siikajoella, minkä jälkeen seuraavana viikonloppuna Ähtäri keskuspaikkana ajetaan HRT-sarjan toinen osakilpailu.

Historic-kalenteri on vienyt harrastajia Suomea laidasta laitaan. Rallisprint-sarjaa kiertäviä on kuitenkin vain murto-osa rallisarjan osallistujiin verrattuna, joten kilpailujen lähekkäisyydellä ei lopulta kovin monelle ole ollut haittaa. Sen verran kuitenkin, että Rantasalmen rallisprintiin osallistuvista vain kolmen onnistui lähteä Siikajoelle, joka on noin 30 km Raahesta vielä pohjoiseen. Nyt on siis helppo tilaisuus napsia mestaruuspisteitä, kun tutut kärkimiehet jättivät tämän kisan väliin.

Daihatsu Charadella ajava lylyläinen Rami Suominen voitti luokkansa Rantasalmella ja sai siitä täydet 11 pistettä. Heinolalainen Hannu Kärkkäinen nappasi luokassaan Rantasalmella toiseksi korkeimmat pisteet eli potti kasvoi yhdeksällä. Raahelainen Mikko Aho oli luokassa 4, jonka Vesa Rissanen voitti oltuaan samalla koko historic-porukan nopein, kolmanneksi nopein eli pisteitä kertyi kahdeksan. Tämä edellä mainittu kolmikko kasvattanee pistesaldoaan Siikajoella. Muilla kuudella, Siikajoen kisaa osallistuvalla historic-kuljettajalla ei vielä pisteitä ole.

Toki täytyy muistaa, että myös rallisprint-sarjassa kuten HRT-sarjassakin kuljettajilta pudotetaan huonoin kisa loppupisteistä pois, sikäli kun kaikkiin sarjan osakisoihin osallistuvat. Rallisprint-sarjaan on tarkoitus löytyä vielä kevään aikana kuudeskin kilpailu, mutta mikäli näin ei käy, kuljettajien lopputulokseen lasketaan neljän parhaan kisan tulos. Näin ollen Rantasalmen pistemiehet eivät enää saa jättää kisoja väliin tai keskeyttää niissä, mikäli haikailevat mestaruuteen asti yltää.

Siikajoen Moottoriurheilijoiden järjestämä kilpailu on nimeltään Jaresko Oy Rallisprint pääyhteistyökumppaninsa mukaan. Rallisprint-rata on noin 3500 metriä ja se on pinnaltaan luminen/jäinen. Järjestäjät ovat huolehtineet jäädyttämisestä ja radan pitäisi olla hyvässä kunnossa. Rataan pääsee tutustumaan lauantaina 3. helmikuuta klo 7.30 alkaen. Kahden kierroksen kilpailu alkaa kello 11.00 ja ensimmäisenä radalle starttaavat historic-autot. Osanottajia kilpailuun ilmoittautui määräaikaan mennessä yhteensä 58 kuljettajaa.

Pistetilanne ensimmäisen osakilpailun jälkeen:
1. Veijo Hänninen lk 1, Rami Suominen lk 2, Vesa Rissanen lk 4 ja Matti J. Tarvainen lk 4, pisteitä 11
5. Kari Haapalainen lk 3, Hannu Kärkkäinen lk 1, Hannu Tikka lk 2, Kari Pylkkänen lk 4, Jasmi Rekola, pisteitä 9
10. Mikko Aho lk 4, pisteitä 8

Teksti: Kikka Kuosmanen

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla