Heikki Leinonen. Kuva: Pirkka Syvänoro

Arctic Lapland Rally eli kansan suussa Tunturiralli kaasuteltiin Rovaniemen ympäristön talvisissa maisemissa viime viikonloppuna. Heikki Leinonen kartturinaan kokenut Mika Juntunen starttasi uransa ensimmäiseen SM-ralliin upouudella, R2-luokan Peugeot 206 -kilpurillaan. Rookiena Leinonen oli SM3-luokan lopputuloksissa upeasti seitsemäs, kun luokkaan starttasi yhteensä 14 kuljettajaa.

– Ralli oli opettavainen ja tarjosi paljon tietoa tulevia koitoksia varten. Jo pelkästään nuotin tekemisestä lähes 250 erikoiskoekilometrille ja etenkin nuottiin luottamisesta tuli paljon arvokasta kokemusta. Oli mahtavaa päästää menemään, kun huomasi, että nuottiin voi luottaa ja vieressä istuu kokenut ammattilainen. Myös auto toimi koko pitkän rallin ajan hienosti – siitä iso käsi koko huoltotiimille, Leinonen hehkutti.

Vauhdillisesti nuorukaisen erikoiskoeajat olivat jopa hieman etukäteisodotuksia parempia, kun luokan kärkimiehille jäätiin vähäisellä kokemuksella keskimäärin vain noin 0,7 sekuntia/km.

– Ainoa pikku virhe sattui perjantai-iltana EK 3:lla Kaihuavaarassa, kun yhdessä risteyksessä jarrutus jäi vähän myöhäiseksi ja jouduttiin kääntämään pelit poikittain kohti lumipenkkaa. Siitäkin selvittiin säikähdyksellä ja aikaakin hukattiin lopulta vain noin minuutti, Leinonen kertaa

– Kaiken kaikkiaan huippureissu, josta joskus on voinut vain haaveilla. Tästä on mahtavaa lähteä jatkamaan SM-sarjaa kolmen viikon kuluttua Mikkeliin, Savon äkkiväärille ralliteille. Koetetaan saada järjestymään armeijan harmaista vapaata vielä nuottitreenejä varten ennen kuin ollaan taas tositoimissa.

– Vielä kerran suuret kiitokset jokaiselle yhteistyökumppanilleni, joka olet mukana mahdollistamassa kilpailukauttamme 2018. Tästä on huikeaa jatkaa eteenpäin, Leinonen totesi lopuksi.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla