Kimmo Raitasella oli yritystä testikisassaan. Kuva: 1400 Trophy Tiedotus

Rally Trophy -sarja avataan tulevana lauantaina Kangasniemi-rallin merkeissä. Sarjan pisteistä on lähdössä ajamaan hienosti 35 kilpailijaparia.

Viime vuoden kärkiviisikosta mukana on yli puolet. Hallitseva mestari Pasi Laaksomaa on mukana hakemassa kolmatta peräkkäistä mestaruutta, mutta viime vuoden sarjanelonen Sami Vepsä ja vitonen Jani Laaksonen haluavat varmasti muuttaa tilanteen.

V1600-luokissa junioreiden puolella mukana on sekä tuttuja nimiä että paljon uusia haastajia. Ensimmäisenä lähtevä Tomi Huttunen on yleensä nähty kärkitaistelussa ja Ajari Piironen säväytteli viime vuodet nuorten luokassa. Lauri Jokela oli Kaloppi-rallissa ylivoimainen luokassa kun taas Mikko Mäntylä haki Lammilla rajoja lumihangen kautta. Viimeisinä lähtevät Sami Vepsä ja Teemu Varjokin halajavat varmasti myös kärkitaisteluun.

Yleisen luokan puolella kärsitään pientä osallistujapulaa, mutta vuoden 2014 mestari Juha Karkia on palannut takaisin Nissanin rattiin ja tulee varmasti kiusaamaan junioreita vauhdillaan, eikä Jukka Pylvänäinen tule Karkiaa helpolla päästämään.

Alle 1400 kuutioissa, junioreissa on 10 kilpailijan tiukka rykelmä. Näistä ennakkosuosikki lienee viime vuoden junioreiden SM-sarjan nelonen, Riku Rantasalo. Janne Luhtanen ja Markus Latvanen väläyttelelivät viime vuonna vauhtiaan useasti. Mustana hevosena voisi pitää Roope Korhosta, joka muutama vuosi sitten säväytti nuorten luokassa.

Hallitseva mestari Pasi Laaksomaa on yleiseen luokkaan saanut seurakseen neljä kiven kovaa kanssakilpailijaa, herroista Laaksonen, Paananen, Raitanen ja Honkanen voi kuka tahansa kaiken onnistuessa olla kärjessä.

Kangasniemi-rallissa ajetaan kuusi erikoiskoetta, yhteispituudeltaan noin 66 kilometriä. Ensimmäinen kilpailija lähtee reitille kello 12.01 ja maaliin ensimmäistä odotellaan puoli kuuden aikoihin iltapäivällä. Online-tulokset löytyvät Ajaksilta.

Lisätietoa sarjasta ja 1400 Trophy luokasta sarjan sivuilta: www.1400trophy.fi.
1400 Trophy myös Facebookissa.

Teksti: 1400 Trophy Tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla