Porvoolainen Tomi Vilenius joutui karvaasti keskeyttämään SM4-luokan hopeasijalta. Kuva: Jani Kekoni

Rovaniemen Napapiirillä ajetussa Ralli SM -sarjan perinteikkäässä avauksessa, Arctic Lapland Rallissa porvoolainen Tomi Vilenius ja kartanlukija Sami Ryynänen olivat erinomaisella sijoituksella aina arvostetun kilpailun yhdeksännen pikataipaleen maalilipulle saakka.

Kuitenkin kahdeksannen pikataipaleen maalilipun ns. aikatarkastusasemalla tapahtunut virhe katkaisi kaksikon matkan ja tarjottimella ollut hopeasijan runsas pistepotti vaihtui erittäin pettymykselliseen pisteettömään paluumatkaan Porvooseen.

Vilenius starttasi kilpailuun Marko Männyn nopeaksi opettamalla Honda Civic Type-R -ralliautolla. Ensimmäisen vaativan kilpailupäivän jälkeen kaksikko saapui yötauolle upealla SM4-luokan kolmannella sijalla, rapiat kaksi minuuttia kilpailua johtanutta, ja myöhemmin sen myös voittanutta, Jussi Teppoa hitaampana.

– Ajollisesti perjantai oli meiltä heikko esitys, jossa pitkä ajotauko todellakin näkyi. Kuitenkin hämmästyimme, kun viiden pikataipaleen jälkeen olimme, kanssakilpailijoidemme epäonnesta johtuen, kiinni kolmanneksi korkeimmissa SM-pisteissä, Vilenius kertoo.

Toiseen kilpailupäivään konkarikuljettajat nostivat vauhtia ja pitivät tiimin upeasti hopeasijalla kunnes Sarriojärven perinteikkäällä erikoiskokeella vaihdekeppi napsahti poikki ja hetkeä myöhemmin maalin jälkeisen AT-asemalla tapahtuneen virheen myötä kilpailun tuomaristo katkaisi kilpailijaparin matkan.

– Meillä oli hyvä ja nousujohteinen ralli aina kilpailun kahdeksannelle pikataipaleelle saakka. Tosiaan ensiksi vaihdekeppi jäi käteen ja sitten AT-asemalla meiltä jäi tarkastamatta aikakortista AT-merkintä, jota ei ollut kirjattu mukanamme matkanneeseen lomakkeeseen. Koska pakollista merkintää ei ollut, sulki tuomaristo meidät kilpailusta, Vilenius raportoi ja jatkoi:
– Kilpailuorganisaatiosta sanoi meille, että emme olisi pysähtyneet AT-asemalle ja siksi hylkäsivät suorituksemme. Kuitenkin annoimme jopa radiohaastattelun kyseisessä paikassa, joten siitä voidaan päätellä olimmeko pysähtyneet vai emme. Kuitenkin radiohaastattelun ja vaihdekepin irtonaisessa tilassa meiltä jäi AT-kortti tarkistamatta ja koska siihen ei AT-henkilöstö ollut kirjoittanut aikaa, niin pakotetusti kilpailumme päättyi siihen.

Mikkelin SM Vaakuna rallissa uusi yritys

Ralli SM-sarja jatkuu helmikuun puolivälissä Mikkelin ympäristön vauhdikkailla rallipoluilla. Vilenius ja Ryynänen lähtevät takaa-ajoasemista tavoittelemaan kärkisijoja.

– Tunturirallin nollapisteet laittoivat tilanteen heti hankalaksi, joten Mikkelissä meillä alkaa kokonaan uusi urakka, kun kanssakilpailijat saivat SM-pisteissä runsaan etumatkan. Vaikka keskeytys tuntui todella raadolliselta, niin siitä huolimatta olin tyytyväinen vauhtiimme, jossa siltikin on vielä paljon tehtävää jotta SM-kärkikuljettajat pystymme haastamaan. Täytyy kuitenkin muistaa, että edellisestä ajamastani SM-osakilpailusta oli kulunut kolmisen vuotta ja siltikin Tunturirallin toisena kilpailupäivänä pystyimme ajamaan palkintokorokevauhtia. Lisäksi kun todellakin nousujohteisesti pystyimme suorittamaan ja sitä kautta näkemään, että ihan hukassa emme SM-kärkikuljettajia vastaan ole. Nyt nollataan tilanne ja lähdetään nöyrin mielin, mutta silti luottavaisena seuraavaan SM-osakilpailuun, Vilenius jatkaa.

Lopputulokset Arctic Lapland Rally 2018, SM4-luokka:
1. Jussi Teppo, Honda Civic Type R, 2:29:09,2
2. Erno Kinnunen & Mikko Lukka, Honda Civic Type R, +4:07,2sek
3. Eerik Jussila & Aleksi Kaikkonen, Citroën DS3 R3T, +8:49,7sek
4. Harri Korkiakoski & Antti-Jussi Keinänen, +22:42,9sek

kesk. Tomi Vilenius & Sami Ryynänen, Honda Civic Type-R, ek8 suljettu kilpailusta

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla