Jussi Lindberg väläytteli vauhtiaan erityisesti nopeilla osuuksilla. Kuva: Timka Seppänen

Arctic Lapland Rally avasi Ralli SM -sarjan viime viikonloppuna Rovaniemen lumisissa maisemissa. Uransa neljänteen SM-kauteen startannut porvoolainen Jussi Lindberg keräsi tärkeät sarjapisteet suoriutuen SM3-luokassa varmalla ajolla kolmanneksi.

Läpi kilpailun tasaisesti kärjen tuntumassa keikkunut Lindberg väläytteli vauhtiaan erityisesti nopeammilla erikoiskokeilla, mutta pienen tien osuuksilla auton kanssa oli hieman vaikeuksia.

– Fiilis on vähän kaksijakoinen, koska rytkyisellä tiellä auton alusta ei toiminut toivotulla tavalla. Neljällä erikoiskokeella saatiin kuitenkin sellaisia aikoja mitä lähdettiin hakemaan, mutta säädetään nyt vielä alustaa ja haetaan tuntumaa lisää, niin varmasti vauhti on Mikkelissä eri tasoa kuin nyt, Lindberg lupaa.

Vaikka tietyillä osa-alueilla vielä parantamisen varaa jäi, oli mies kuitenkin uransa toiseen SM-sarjan podiumsijoitukseensa tyytyväinen.

– Tulokseen olen tyytyväinen, koska saatiin sarjaa sekä Tulevaisuuden Tähti -kilpailua varten tärkeät pisteet kasaan. Uuden kartturin kanssa homma toimi myös moitteettomasti, totesi Lindberg hyvillä mielin.

Seuraavan kerran Lindberg lähtee pistejahtiin kartanlukijansa Tuuka Tyyskän kanssa, kun SM-sarja jatkuu Mikkelissä 16.-17. helmikuuta.

Jussi Lindberg (oik.) ja Tuuka Tyyskä pääsivät juhlimaan SM3-luokan kolmatta sijaa Rovaniemellä. Kuva: Hannu Rainamo

SM3-luokan pistetilanne ensimmäisen osakilpailun jälkeen:

1. Jaro Kinnunen 34
2. Niko Mäkinen 25
3. Jussi Lindberg 20
4. Henri Hokkala 16
5. Anssi Rytkönen 13

Teksti: Taneli Niinimäki

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.