Kalle Rovanperä pääsi tuulettamaan palkintokorokkeelle heti uransa ensimmäisessä Monte Carlo rallissa. Kuva: Kalle Rovanperän Tiedotus

Kalle Rovanperä sykähdytti uransa ensimmäisessä Monte Carlon MM-rallissa sijoittumalla WRC2-luokan toiseksi. Huikea tulos sai myös nuorukaisen itsensä hymyilemään.

17-vuotiaan Kalle Rovanperän tavoite uransa ensimmäisestä Monte Carlo -rallista debyyttikilpailussaan Skodan puikoissa oli päästä maaliin ja saada kaikki erikoiskokeet ajettua, jotta kilometrejä kertyisi mahdollisimman paljon.

Nuorukainen teki tuon kaiken, mutta lisäksi nousi yhdessä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa podiumille selvitettyään ruhtinaskunnan haastavat vuoristotiet WRC2-luokan toiseksi nopeinten!

– Montesta jäi hyvät fiilikset totta kai, kun tulos oli odotettua parempi ja päästiin ehjänä maaliin, mikä oli tänä vuonna meidän luokassa aika harvinaista kärkiukoista! Rovanperä iloitsee.

Skoda Fabia R5 -auto toimi suomalaisen käsittelyssä muutamia teknisiä ongelmia lukuun ottamatta hienosti.

– Kaikki meni hyvin, ja tehtiin työtä käskettyä, kun otettiin kokemusta ja ajettiin maaliin, ja parit hyvät ajatkin saatiin.

WRC2-luokan voittoon ajoi huomattavasti Rovanperää kokeneempi tshekkiläinen Jan Kopecky. Rovanperä sijoittui myös kokonaistuloksissa upeasti 11. sijalle.

Seuraava MM-ralli Rovanperällä on vuorossa maaliskuussa, kun Meksikon osakilpailu ajetaan 8.-11.3. Sitä ennen nuorukaisen on kuitenkin tarkoitus kisata 16.-17. helmikuuta ajettavassa Mikkelin SM Vaakuna Rallissa. Viime vuonna erikoisluvalla ensimmäiseen SM-ralliinsa Mikkelissä osallistunut Rovanperä yllätti kaikki viemällä kovassa ja huomattavasti kokeneemmassa seurassa rallin ylivoimaisesti nimiinsä rengasrikosta huolimatta. Tämän vuoden kisaan hän lähtee selvänä ennakkosuosikkina.

– Eipä nyt paineita ole, mutta tänä vuonna lähtökohdat on vähän erilaiset, kun ei ole vuoteen tullut lumella ajettua. Koitetaan nautiskella Mikkelistä, jos sinne päästään ajamaan!

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Suninen ulosajostaan huolimatta luokkansa neljänneksi Monte Carlo -rallissa

Kalle Rovanperä ja Juuso Nordgren Skodan tehdastalliin: “Hienoa olla osana Skodan historian nuorinta kuljettajakaartia”

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla