Henri Hokkala. Kuva: JP Virtanen

Arctic Lapland ralli, tutummin Tunturiralli, kurvailtiin Rovaniemen lumisissa maisemissa viime viikonloppuna. Ensimmäiseen Rallin SM-kauteensa startannut Henri Hokkala suoriutui urakastaan kunnialla ajaen SM3-luokan neljänneksi kokeneessa porukassa.

Ford Fiesta R2 -autollaan yhdessä kartanlukijansa Kimmo Pahkalan kanssa ensimmäistä kilpailuaan ajanut tikkakoskelainen aloitti turhankin varovasti kilpailun alussa, mutta meno parani kisan edetessä.

– Ennen kilpailua ei ollut oikein vertailupohjaa, missä mennään ajollisesti ja kuinka nuotti toimii tositoimissa. Aittajärven maalissa todettiin, että perussuoritustaso ei riitä alkuunkaan näillä nopeilla teillä. Nostettiin vaatimustasoa koko kilpailun ajan. Uran ensimmäinen pohja-aika jäi harmittavasti kymmenyksen päähän perjantai päivän päättävällä Mäntyvaaran erikoiskokeella, Hokkala toteaa.

– Lauantaina Kemijärven uudella pätkällä pystyttiin myös väläyttämään hieman vauhtiamme, osittain ehkä tien profiilin tasoittaessa teho eroja. Loppukiri ei kuitenkaan aivan riittänyt ja jäimme lopulta reilun sekunnin podium-paikasta, Hokkala harmitteli.

Pitkän kaksipäiväisen rallin päätteeksi oli kotiin viemisinä neljänneksi korkeimmat pisteet sekä paljon oppia ja kokemusta autosta että arktisista olosuhteista.

– Hieno kokemus kaikinpuolin, tehtiin se mikä pystyttiin ilman suurempia hullutteluja ja tavoitteet saavutettiin ylittäessämme maalilavan tärkeiden pisteiden kera. Mutta Mikkeliin mennessä on hieman töitä tehtävä.

Rallin Suomenmestaruussarja jatkuu SM Vaakuna rallilla 16-17 helmikuuta Mikkelissä.

Teksti: Hokkala Racing  Tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.