Kalle Markkanen. Kuva: RX Academy

Espoolainen Kalle Markkanen, 18, koki Rovaniemen Arctic Lapland Rallissa lajin nurjemman puolen. Markkanen ajoi V1600-luokan Alfa Romeolla perjantaina rallin avanneella Aittajärven erikoiskokeella tukevat 48,9 sekunnin luokkapohjat. Siihen riemu samoin tein sammui.

Kuluneella tiellä auto otti routaheitossa hieman kovempaa ”hittiä”. Öljypohja vaurioitui ja jo hyvissä ajoin ennen ensimmäisen erikoiskokeen maalia öljynpainevalo syttyi. Lopulta moottori ehti vaurioitua siinä määrin, ettei jatkaminen edes lauantain superrallissa ollut mahdollista.

– Reissu ei silti millään tavalla mennyt hukkaan, vaan oli tärkeää käydä nuotittamassa kaikki pätkät. Siitä on ensi vuonna paljon hyötyä. Kuten myös siitä, että on käynyt paikanpäällä erikoiskokeilla. Tapahtuma oli muutenkin hieno, täysin uusi ja mahtava kokemus, Markkanen kehui.

Takaiskusta huolimatta ja ehkä pikemmin sen sisuunnuttamana Kalle Markkanen tähtää jo rallin SM-sarjan toiseen osakilpailuun. Vaakuna-ralli ajetaan Mikkelin seudulla kolmen viikon kuluttua. Sinne Markkanen ja kakkosohjaaja Gunnar “Frasse” Alm starttaavan tutulla Alfa Romeolla. Tosin nokalle nostetaan varamoottori.

Teksti: Kalle Markkasen Tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla