"On ihan mieletön fiilis, kyllä tuntuu hyvältä", kertasi Mäkinen maalikorokkeella. Kuva: Toni Ollikainen

Kauden ensimmäinen Ralli SM –osakilpailu, Arctic Lapland Rally ajettiin Rovaniemellä. Ford Motorcaft Rally Teamissa kilpailevalle Mäkiselle “Tunturiralli” oli kolmas, kartanlukija Jarno Ottman osallistui ralliin jo yhdettätoista kertaa.

Tavoite oli asetettu korkealle, ja laihialainen lunasti lupauksensa. Toinen sija oli nyt toista kautta Ford Fiesta R2:lla SM3-luokassa kilpailevalle Mäkiselle uran ensimmäinen palkintokorokesijoitus.

–  Kolmen nippuun lähdettiin ajamaan, ja tavoite täyttyi. Mahtava aloitus kaudelle, kaikki toimi. Kabiinissa Jarno (Ottman) sivalsi tarkat nuotit korvaan, auto ei nikotellut ja koko tiimi veti täyden kympin suorituksen.

Kilpailu alkoi Mäkisen ja Ottmanin osalta vauhdikkaasti. Perjantaina kaksikon erikoiskoeajat olivat aivan kärjen tuntumassa, ja viiden pätkän jälkeen yötauolle saavuttiin toisena. Ero kilpailua johtavaan Anssi Rytköseen oli seitsemäntoista sekuntia, takana vaani Jaro Kinnunen kuuden sekunnin päässä.

– Lähti liukkaasti ja on täysi luotto ajamiseen. Ajetaan kärjen tuntumassa, joten kaikki on mahdollista ja se tuo lisää energiaa tekemiseen. Huomisesta tulee hieno päivä, meillä on hurja taistelu kärkisijoista.

Niko Mäkinen ajoi ensimmäistä kertaa urallaan palkintokorokkeelle. Kuva: Toni Ollikainen

Lauantaina ralli starttasi aamun tunteina, erikoiskoekilometrejä oli vielä ajettavana yli sataviisikymmentä.

– Aamun eka meni hyvin, mutta toisella eli seiskapätkällä ei sujunut. Jarnokin totesi maalissa, että “nyt ei tullut Niko hyvin”, allekirjoitan tämän. Jäätiin Kinnuselle vähän, ja pudottiin kokonaistilanteessa kolmanneksi, eroa on tosin vain jokunen kymmenys. Pitää koota ajatukset ja kiristää seuraavilla.

Seuraavat kaksi erikoiskoetta kasvattivat Mäkisen eroa toiseen sijaan.

– Kinnunen menee nyt kovaa, me pidetään mielessä että maaliin pitää päästä ja kolmannellakin sijalla tulee hyvät pisteet. Mutta toki me tehdään kaikkemme että noustaan takaisin toiseksi, eroa on kahdeksantoista sekuntia, mutta tuossa on vielä yhden normaalin rallin verran kilsoja ajettavana. Laitetaan kaikki peliin, mutta hankeen ei saa ajaa.

Erikoiskoekilometrejä oli kahdella viimeisellä pätkällä vielä yli seitsemänkymmentä.

– Tultiin hulluttelematta kymppipätkä, aika oli taas ihan hyvä. Suunnitelma muuttui, kun saatiin tiimiltä tieto, että kisaa johtava Rytkönen oli saanut aikasakon ja pudonnut parin minuutin päähän. Loppui isoin hoppu, Kinnunen oli parinkymmenen sekunnin päässä, joten päätettiin että pidetään auto penkkojen välissä ja otetaan toiseksi korkeimmat pisteet. Haluan kiittää tiimiä, tukijoita ja kaikkia jotka ovat uskoneet menoon, nyt ei nuukailla, vaan syödään kunnon pihvit, Mäkinen päättää iloiten.

Seuraava osakilpailu ajetaan Mikkelissä 16.-17. helmikuuta.

Teksti: Toni Lönnroos

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla