Mikko Eskelinen ei tällä kertaa onnistunut lennättämään Skodaansa toivottuun vauhtiin. Kuva: Jani Kekoni

53. kerran Rovaniemen ympäristössä ajettu Arctic Lapland Ralli oli tänä vuonna nuorten kuljettajien juhlaa kun kahden intensiivisen kilpailupäivän jälkeen maalilipulla voittoa juhli hallitseva SM2-luokan Suomenmestari Eerik Pietarinen ja hopeasijan nappasi hallitseva SM3-luokan hopeamitalisti Emil Lindholm.

Tunturirallin ns. konkarikuljettaja eli jo 11. kertaa siinä ajanut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen joutui kartanlukijansa Arto Kapasen kanssa karvaasti pettymään koska heidän vauhti uuden Skoda Fabia R5 auton ratissa riitti vasta SM1-luokan 12. sijaan.

14. kilpailijaparina kansainvälisen rallin 11 pikataipaleelle ja niiden tarjoamille 254,65 erikoiskoekilometrille Riku Sepän Dynamo-rallitiimin ylläpitämällä Skoda Fabia R5 -autolla startannut Eskelinen ei koko kilpailun aikana päässyt toivomaansa vauhtiin; Tiestön ajouralla ollut runsas irtolumi ja kireän pakkasen myötä ilmassa leijunut sankka lumipöly häiritsi ajamista eikä siten kello tykännyt kahdeksatta yhteistä Tunturirallia ajaneiden vauhdista.

Myöskään rallin kymmenkertainen Suomenmestari Juha Salo ei pystynyt vastaamaan niin sanotun seuraavan sukupolven vauhtiin ja mies joutui tyytymään hänelle erittäin poikkeukselliseen yhdeksänteen sijaan.

– Mielestäni olimme hyvin valmistautuneet kilpailuun ja luulin pystyväni haastamaan kärkikuljettajat. Kuitenkin ensimmäisestä erikoiskokeesta lähtien erikoiskokeiden pinta oli edellä menneiden toimesta täynnä irtolunta ja kun pimeä saapui niin kireän pakkasen myötä lumipöly jäi leijumaan eikä siten lisävaloista ollut kuin haittaa. Samanlaiset murheet oli kaikilla kärkikuljettajien jälkeen ajaneilla ja siten vauhti oli meillä kaikilla sen mukaista. Toki pienemmällä lähtönumerolla tulos olisi voinut olla karvan verran parempi, mutta suoraselkäisesti on todettava, että ei ikämiehillä ole mitään asiaa nuorten ja maailmalle pyrkivien lahjakkaiden kuljettajien vauhtiin, Eskelinen kertoo ja nostaa hattua Pietarisen ylivoimaiselle suoritukselle.

Mikko Eskelinen ja kartturillaan Arto Kapasella oli tuloksesta huolimatta hauska ralliviikko. Kuva: Jani Kekoni

– Kolmeen kertaan ajettu Mäntyvaaran yleisöerikoiskoe oli ainoa missä pystyimme edes jotenkin pysymään nuoriso-osaston vauhdissa mutta metsässä korkeiden lumipenkkojen välissä ei vaan rohkeutta riittänyt käskyttää autoa niin kuin sitä olisi pitänyt. Siltikin, että ajoimme 254,65 erikoiskoekilometriä yli yhdeksän minuuttia voittajaa hitaammin, oli minulla ja Artolla jälleen erittäin hauska ralliviikko. Tämä oli meidän yhteinen kahdeksas kerta ja siitä iso kiitos Riku Sepän luotsaamalle Dynamo-tiimille, jonka palveluista olen viimeiset kolme vuotta suuresti nauttinut. Rikulle kiitos myös Skoda Fabia R5 -auton lainasta ja siihen liittyneistä huoltopalveluista. Samanlaisella autolla voitettiin yleiskilpailun kaksi ensimmäistä palkintokoroketta ja siten Dynamolta löytyy voittaja-auto tuleviin kilpailuihin, Eskelinen kiitteli usean kilpailukauden jatkunutta yhteistyötä.

Lopputulokset 53. Arctic Lapland Ralli, Rovaniemi 2018: SM1-luokka, top-3:
1. Eerik Pietarinen & Juhana Raitanen, Skoda Fabia R5, 2:08:49,3
2. Emil Lindholm & Mikael Korhonen, Skoda Fabia R5, +2:25,4sek
3. Takamoto Katsuta & Marko Salminen, Ford Fiesta R5, +2:36,2sek

12. Mikko Eskelinen & Arto Kapanen, Skoda Fabia R5, +9:15,8sek

Teksti: Mikko Eskelinen tiedotus / Jani Kekoni

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla