Esa Ruotsalainen kiidätti Mitsubishinsa SM2-luokan voittoon. Kuva: Jarno Saari

Nelivetoisten autojen SM2-luokassa kärkivauhtia pitivät luokan uudet nimet, joista Esa Ruotsalainen onnistui parhaiten ja ajoi lopulta varsin selvään luokkavoittoon Ralli SM-kauden avauskilpailussa Rovaniemellä.

Arctic Lapland Rallissa luokkansa kärkeen EK3:lla noussut saarijärveläinen piti ykköspaikan vakaasti loppuun saakka.

Mitsubishi Lancer-kuljettaja saalisti täydet SM-pisteet lopulta 1.31,6 minuutilla ennen toista luokan tulokasta, Subaru-kuski Joonas Tokeeta. Kolmas oli viime kauden hopeamitalisti Ville Hautamäki.

– Voitto mielellä tänne Tunturiin lähdimme, joten tyytyväinen voi olla tavoitteen täyttymisen johdosta. Tuskin kukaan osasi ennakoida luokan voimasuhteita, koska mukana oli paljon uusia kuskeja. Meillä oli kova luotto omaan tekemiseen, ja se näkyi hyvänä suorituksena, Ruotsalainen summasi.

Esa Ruotsalainen ja kartanlukija Hannu Lamminen eivät kohdanneet mainittavia ongelmia pitkän ja vaativan kilpailun aikana, mutta pieniä virheitä ja lumipenkkaan nojaamisia reitille toki osui.

– Omaa ajamista voi tästä toki kohentaa, mutta suoritus oli jo hyvällä tasolla ekassa SM-rallissa uudella autolla. Tasaisuutta tulee varmasti, kun kokemus nelikosta karttuu.

– Hieno tunne nyt rallin jälkeen, kun kausi päästiin aloittamaan voitokkaasti. Kiitokset ja terveiset myös kaikille tukijoille näin menestyksen hetkellä, Ruotsalainen päätti.

Teksti: Jarno Saari

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla