"Viimeisen pätkän maalissa fiilis oli todella hyvä", kertasi Lindholm suoritustaan. Kuva: Taneli Niinimäki

Uransa ensimmäiseen nelivetoautolla ajettavaan ralliinsa osallistunut Emil Lindholm, 21, nousi yhdessä Mikael Korhosen kanssa ralli SM-kauden avauksessa Rovaniemellä upeasti toiseksi. GRX-tiimin Skodaa ajanut Lindholm malttoi ajaa kaksi pitkää kilpailupäivää omaa ajoaan, joka rallin maalissa palkittiin komealla kakkossijalla.

Ennakkosuunnitelmissaan viidettä sijaa tavoitellut Lindholm oli tietysti tyytyväinen, kun tavoite ylittyi reilusti.

– Tässä rallissa oma ajoni -taktiikka toimi jos jossain. Jatkoin tänään periaatteessa siitä, mihin perjantaina jäätiin. Kun autoon tuli yhä enemmän luottoa, niin erikoiskoeajat paranivat itsestään. Enää ei ihan jokaiseen täysmiinus-paikkaan tarvinnut nostaa jalkaa kokonaan kaasulta, Lindholm hymyili rallin maalissa.

Lindholm ja Korhonen kellottivat lauantain erikoiskokeilla myös kaksi pohja-aikaa. Nuoren rallikuljettajan uran ensimmäinen SM-tason pohja-aika syntyi rallin ainoalla uudella erikoiskokeella Untamovaarassa ja toinen Mäntyvaaran yleisöerikoiskokeella.

– Etenkin Untamovaaran pohja-aika tuli meille yllätyksenä. Omasta mielestämme emme yrittäneet ajaa sen kovempaa kuin muuallakaan. Molemmat pohjat syntyivät edelleen omalla ajolla.

Emil Lindholmin taival Arctic Lapland rallissa sujui erinomaisesti. Kuva: Taneli Niinimäki

– Viimeisen pätkän maalissa fiilis oli todella hyvä. Ensimmäinen ajatus oli, että “koska tätä saa lisää”. Tuloksellisesti tuosta ei voi parantaa kuin yhdellä pykälällä, mutta omassa ajossani on yhä paljon kehitettävää. Seuraavaksi Mikkeliin, jossa uusi yritys. Myös kauden toisessa SM-rallissa tavoite on ajaa omaa parasta. Olisin tyytyväinen, jos pystyisin nostamaan vauhtiani hieman lisää, mutta tässä vaiheessa uraa ja kautta tärkeintä on edelleen päästä rallin maaliin, Lindholm muistutti.

Ralli SM-sarja jatkuu kolmen viikon kuluttua Mikkelissä. SM Vaakuna-ralli ajetaan 16.-17. helmikuuta. Ralli SM-sarjaan kuuluu kaikkiaan seitsemän osakilpailua. Sarja päättyy syyskuun lopulla Turkuun.

Lopputulokset, SM Arctic Lapland ralli, Rovaniemi:

  1. Eerik Pietarinen – Juhana Raitanen Skoda Fabia R5 2:08:49,3
  2. Emil Lindholm – Mikael Korhonen Skoda Fabia R5 + 2:25,4
  3. Takamoto Katsuta (J) – Marko Salminen Ford Fiesta R5 + 2:36,2
  4. Jukka Ketomäki –  Jarkko Alanen Skoda Fabia R5 + 2:41,9
  5. Marko Mänty – Joni Mäkelä Skoda Fabia R5 + 3:09,3

Teksti: Marko Mäkinen

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla