Henri Hokkalan kisapeli. Kuva: Hokkala Racing tiedotus

Henri Hokkala starttaa tulevana viikonloppuna uransa ensimmäiseen kauteen Rallin SM-sarjassa.

Kahdella edellisellä kaudella Rallin Junioreiden SM-sarjassa mitalisijoille ajanut 23-vuotias jyväskyläläinen lähtee ennakkoluulottomasti mukaan viikonloppuna Rovaniemeltä alkavan Rallin SM-sarjan kivenkovaan SM3-luokkaan.

– Viime kaudella muutaman nuottikilpailun ajaneena ei kokemusta ole kerinnyt hirveästi kertymään, mutta lähdetään parantamaan omaa suoritusta kilometri kerrallaan. Kovaa täytyy varmasti mennä heti alusta asti, mikäli haluaa pysyä kärkikahinoissa, Hokkala ennakoi tulevan viikonlopun kilpailua.

Arctic Lapland Rallyn nuotitus alkoi jo varhain maanantai aamuna ja kilometrejä onkin alkuviikon aikana kertynyt runsaasti. Numerolla 57 napapiirin lumiselle reitille starttaava Hokkala lähtee kilpailuun kartturinsa Kimmo Pahkalan kanssa hyvällä ja odottavalla fiiliksellä.

– Hieno alkuviikko on ollut, isommilta ongelmilta ollaan nuotituksen aikana vältytty. Erikoiskokeilla on reippaasti penkkoja mihin nojailla, mutta hyvät, jäätyneet tienpohjat puuttuvat käytännössä kokonaan. Odotettavissa on siis hankala ralli ainakin renkaiden kestävyyden suhteen.

Kaksi edellistä kautta Honda Civic Type-R:llä ajanut AKK Driver Academyn valmennettava vaihtoi viime kauden päätteeksi kalustoa ja alkavaan kauteen Hokkala lähteekin Ford Fiesta R2:lla.

– Eihän tämä Tunturiralli ole välttämättä helpoin mahdollinen kilpailu aloittaa uudella kalustolla kilpaileminen, mutta luottavaisin mielin silti lähdetään liikkeelle. Alusta asti täytyy olla hereillä, sillä jo perjantaina ajetaan monta erikoiskoetta, joissa kilpailu voi ratketa suuntaan tai toiseen. Hienoja erikoiskokeita on luvassa ja onhan tämä Rallin SM-sarjan mittapuullakin aivan uniikki kilpailu jo pelkästään pituutensakin puolesta. Lisämielenkiintoa ralliin tuo se, että ajamme henkilökohtaisten sarjapisteiden lisäksi myös tiimien SM-pisteistä Printsportin listoilla, Hokkala päättää.

Arctic Lapland Rally käynnistyy perjantaina puolenpäivän aikoihin ja maaliin odotetaan ensimmäistä autokuntaa lauantaina noin kello 19.30. Kilpailussa ajetaan 11 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on yli 250 kilometriä.

Teksti: Ville Karjalainen / Hokkala Racing tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla