Pentti J. Laakkonen parinaan Pekko Rommi Opel Kadett 1000:llaan ovat tasapistein Lammin osakisan jälkeen sarjajohdossa Volvo 122 -autolla ajavan Jarmo Mustosen kanssa. Kuva: Marko Kyöstilä

Historic Rally Trophy -sarjan yhteydessä ajetaan myös Veteraanirallisarjaa. Lammin Ikkunat ja Ovet -rallissa veteraanisarjaan osallistui kuusi autokuntaa.

Lammin jälkeen tasapisteillä johtoon menivät Pentti J. Laakkonen h1-luokan Opel Kadett 1000 -autolla ja Jarmo Mustonen luokan h4 Volvo 122:lla.

Luokassa h1 kilpailivat Pentti J. Laakkonen ja Markku Hannunen Fiat 850 Coupélla. Erikoiskokeista neljällä Laakkonen oli Hannusta nopeampi. Maalissa kaksikon ero oli Laakkosen hyväksi reilut neljä minuuttia. Laakkonen saa voitosta 11 pistettä ja Hannunen kakkossijasta yhdeksän.

Myös luokassa h4 veteraaneja oli kaksi autokuntaa. Vaasalainen Sven-Olof  Wikman oli neljällä ensimmäisellä pätkällä nopeampi, ek-sijoitukset vaihtelivat 40:n ja 47:n välillä. Kisan pisin, 23-kilometrinen EK 5 oli Jarmo Mustosen ”heiniä”. Mustonen oli pätkäajoissa koko historic-porukan 38:s. Eroa Wikmaniin kertyi sen verran, että nelospätkän jälkeinen 49 sekunnin takaa-ajotilanne vaihtui voittoon. Mustonen voitti tämän parin keskinäisen kisan 2.21,8 sekunnin erolla. Mustoselle kirjataan 11 pistettä ja Wikmanille yhdeksän.

Luokassa h2 Veijo Hänninen oli ainoa veteraanikuljettaja. Muihin kuuteen veteraaniin verrattuna Hänninen oli pätkäajoissa 3:s, 4:s, 5:s, 2:s ja viimeiselläkin toinen. Luokassa h3 ainoan veteraanikuljettajan, Sakke Salmisen, samat vertailut ovat toinen, kolmas, kolmas, neljäs ja kolmas. Kumpikin kuljettaja saa luokkavoitostaan yhdeksän pistettä.

Tälle vuodelle mukaan tulleeseen Veteraanirallisarjaan osallistumisoikeus on kuljettajilla, jotka täyttävät vuoden 2018 aikana vähintään 60 vuotta ja jonka historic-auto on E- tai F-ikäkauden ajoneuvo.

Veteraanisarjalaiset ilmoittautuvat HRT-kisoihin normaalisti omaan luokkaansa. Kisan jälkeen veteraanikuljettajat erotellaan tuloksista omaksi ”luokakseen” ja pisteitä jaetaan HRT:n tapaan. Voittajalle 11 pistettä, mikäli luokassa on kaksi tai useampi kuljettaja. Jos luokassa on vain yksi osanottaja, hän saa maaliin ajettuaan yhdeksän pistettä.

Pistetilanne Lammin osakisan jälkeen:
1. Pentti J. Laakkonen HRCF lk 1 Opel Kadett 1000 pisteitä 11
Jarmo Mustonen UAU lk 4 Volvo 122 pisteitä 11
3. Markku Hannunen HamUA lk 1 Fiat 850 Coupé pisteitä 9
Veijo Hänninen SLUA lk 2 Austin Cooper S pisteitä 9
Sakari Salminen HRCF lk 3 Ford Cortina GT pisteitä 9
Sven-Olof Wikman VUA lk 4 Volvo 544 Sport pisteitä 9

Teksti: Kikka Kuosmanen

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla