Tällä Mitsubishi Lancer Evo9:llä Esa Ruotsalainen lähtee rallin SM-sarjaan. Kuva: Mika Sorsa / Jyväskylän Kopioteam

Hopeamitalin Ralli SM-sarjan kaksivetoisten luokasta viime kaudella pokannut Esa Ruotsalainen suoritti kaluston vaihdon ja siirtyi nelivetoisten SM2-luokkaan.

Saarijärven UA:ta edustava kuski kilpailee tällä kaudella Mitsubishi Lancer Evo9-mallilla.

Ruotsalainen ja kartanlukija Hannu Lamminen lähtevät tulevan viikonlopun Arctic Lapland Rallyyn hyvin valmistautuneena.

– Erittäin hyvillä fiiliksillä, kun uutta intoa hommaan on tuonut uusi auto ja uusi luokka. Hienoa olla täällä Tunturissa kovan ponnistelun päätteeksi, totesi nuotitusjaksolta tavoitettu Ruotsalainen.

– Autoa on huollettu ja valmisteltu tammikuun aikana. Testiä on ajettu ja vähän säädetty. Sen jälkeen se sai näyttävän värityksen ennen Rovaniemelle lähtöä. Luottavaisin mielin startataan kauteen, ja yritetään toki olla podiumilla heti avauskisasta lähtien.

– Koko kauden tavoite on mestaruus, mutta taso luokassa ja koko SM-sarjassa on tällä hetkellä niin kova, ettei nelivetoluokissa helppoja pisteitä aja kukaan, Esa Ruotsalainen ennakoi.

Kaksipäiväisen Arctic Lapland Rallyn kokonaispituus on 886 kilometriä. Reitti sisältää 11 erikoiskoetta yhteispituudeltaan 254 kilometriä. Kilpailu alkaa perjantaina 26. tammikuuta kello 12.00. Ensimmäisenä päivänä ohjelmassa on viisi erikoiskoetta. Yötauolle autokunnat saapuvat illalla klo 21.00 jälkeen.

Kilpailu jatkuu lauantaiaamuna klo 6.00 ja toisen päivän ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta. Maaliin ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan noin klo 19.30 alkaen.

Jyväskylän MM-rallista tuttu Ralliradio laajentaa toimintansa myös SM-ralleihin. Yle Areenasta voi jokaisen SM-rallin seurata alusta loppuun.

Lisätietoa Ralli SM -sarjasta sekä Arctic Lapland Rallystä:

www.rallism.fi
www.arcticrally.fi

Teksti: Jarno Saari

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla