Heikki Westerlund tyylitteli luokkavoittoon Lammin Ikkunat ja Ovet -rallissa. Kuva: Eero Auvinen

Lauantaina ajettu Lammin Ikkunat ja Ovet -ralli avasi Historic Rally Trophyn kilpailukauden. Nuottisarjassa kilpaileva Heikki Westerlund ajoi mukavassa talvikelissä luokkavoittoon sekä nuottisarjalaisten toiseksi.

Rallissa ajettiin viisi vaihtelevaa ja hienoa erikoiskoetta, joissa riitti paikoin hyvin kovaa vauhtia sekä pientä ja hitaampaa teknistä osuutta. Ennen taukoa oli luvassa kolme erikoiskoetta ja huoltotauon jälkeen vielä kaksi erikoiskoetta.

– Alussa kyllä heti huomasin ajamisen vähyyden vaikutuksen, sillä melko haparoivaa ja varovaista oli eteneminen. Ajo alkoi kuitenkin maistumaan ja luottoa taas alkoi ajoon löytymään. Mutta kyllä sen jo huomaa, että ikä alkaa tekemään temppujaan ja kaiketi järkeäkin alkaa pikkuhiljaa päästä löytymään. Tästä harrastuksesta pitää nyt nauttia kaikin tavoin ja olla tyytyväinen onnistuneisiin suorituksiin sekä ralleissa maaliin pääsemiseen. Hyvä sijoitus ja tulos on sitten se kirsikka kakun päälle, mutta ei tavoite, Westerlund totesi.

Ensimmäisellä ek:lla Westerlund oli luokkansa nopein 13,4 sekunnin erolla Jori Pihliin ja koko nuottiporukassa toisena 4,5 sekuntia perässä nopeinta vauhtia pitäneestä Antero Laineesta Audi Quattrollaan.

Kakkospätkällä kaksikko koki hieman draamaa, kun n. 2.5 km ennen maalia kaksi vaihteista ei mennyt lainkaan päälle. Luokkapohjat tuli kuitenkin 10 sekunnin turvin Pihliin ja Laineelle tappiota tuli jälleen samat 4,5 sekuntia.

EK3:lla Westerlund ajoi vielä 15,8 sekunnin luokkapohjat ennen Vesa Rissasta ja nuottisarjan johtaja Laineelle tappiota tuli täällä kertaa 6,8 sekuntia.

– Huollossa Kake ja Toni peuhasivat onnistuneesti Mantan kimpussa ja kohti seuraavaa ek:ta lähtiessämme vaihteet toimivat taas moitteetta. EK4:lla jo hämärän laskeuduttua lasketimme taas yleisöystävällistä pitkää luisua 19,9 sekuntia luokkamme kakkosta Vesa Rissasta nopeampana ja täällä Laine voitti meitä Audillaan 2,8 sekuntia.

– Viimeinen pätkä oli pitkä ja haastava, mutta todella hieno ek monine rytminvaihdoksineen. Maaliin selvittiin 51,3 sekuntia nopeammin kuin luokassamme toiseksi nopeinta vauhtia pitänyt Vesa Rissanen. Laine kiidätti Audinsa täällä 7,9 sekuntia meitä parempaan aikaan. Lopputuloksissa luokkavoitto napsahti meille 1 minuutin ja 55,5 sekunnin erolla Rissaseen ja koko nuottiporukassa kakkossija 26.5 sekunnin erolla voittaja Laineeseen.

– Hieno oli ralli kaikin puolin ja lopputulos meille täydellisen positiivinen yllätys, koska auto pysyi mukavan ehjänä. Kake joutuu vaihdelaatikon kanssa töitä toki tekemään, mutta tulemme melko varmasti osallistumaan HRT -nuottisarjan toiseen osakilpailuun Autopirtti ralliin Ähtärissä 10. päivä helmikuuta, Westerlund lupailee.

Teksti: Moottoriurheilu.tv / Heikki Westerlund tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla