Vettä satoi ja tie oli todella liukas lauantaina, mutta Laaksomaa karttureineen voitti luokan 18, ja samalla varmistui myös Kaakkois-Suomen aluemestaruus. Kuva: Marko Kyöstilä

Lahtelainen ralliautoilija Pasi Laaksomaa (Päij-HUA) jatkoi kauttaan lauantaina 9. syyskuuta Virolahden ja Miehikkälän suunnalla ajetussa KaakkoisRallissa.

Rallin 40-vuotiskilpailu sujui Laaksomaalta ja kartanlukija Ville Kantoluodolta (LamUA) upeasti. Parivaljakko voitti luokan 18, ja samalla varmistui myös Kaakkois-Suomen aluemestaruus.

F-rallisarjaan kuuluneessa kilpailussa Laaksomaa ja Kantoluoto olivat mukana lisäluokissa. Sateiset olosuhteet tekivät rallista erittäin haastavan.

– Vettä satoi koko päivän, ja savi nousi tien pintaan, mikä teki siitä todella liukkaan, Laaksomaa kertoi.

Myös Laaksomaalla oli vaikeuksia, eikä latu meinannut riittää Volkswagen Pololle.

– Heti ensimmäisellä pätkällä yksi vasemmalle kääntyvä mutka meni pitkäksi, kun auto ei vain kertakaikkiaan kääntynyt. Se oli ihan kuin olisi kesäkumeilla ajanut jäällä. Kynnimme ojanpohjaa useita kymmeniä metrejä, mutta onneksi pääsimme samoilla vauhdeilla sieltä pois, eikä vastaan tullut kiveä tai muuta, Laaksomaa huokaisi helpottuneena.

Olosuhteiden lisäksi myös Laaksomaan ralliauto oikutteli hieman kilpailupäivän aikana.

– Ajoimme pari erikoiskoetta käytännössä ilman kytkintä ja jouduin vaihtamaan vaihteita “raakana”. Saimme vian onneksi korjattua huollossa. Haastava päivä sai kuitenkin hienon lopun, sillä voitimme oman luokkamme ja samalla varmistimme Kaakkois-Suomen aluemestaruuden. Kiitos tiimille, huollolle ja tukijoille jälleen kerran, tästä on erittäin hyvä jatkaa seuraaviin koitoksiin, Laaksomaa totesi tyytyväisenä.

Tuloksia, Luokka 18, KaakkoisRalli 40 v. 9.9.2017

1. Pasi Laaksomaa – Ville Kantoluoto 44.47,4
2. Roope Suomalainen + 1.16,1
3. Ville Virtanen + 3.16.1

Teksti: Laaksomaa Racing Team / viestintä

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla