Pasi Laaksomaa ja kartturi Susanna Laaksomaa vauhdissa. Kuva: Marko Kyöstilä

Keravalla ajettiin lauantaina ralliautoilun kesäkauden avausosakilpailu, kun TerraWise Ralli päästi kuljettajat ja autot vihdoin irti suomalaisille sorateille. Myös lahtelainen Pasi Laaksomaa starttasi kesäkautensa Keravalla ja oli lopulta luokassa 11 toinen.

Neljän erikoiskokeen mittainen kilpailu alkoi muutaman kilometrin mittaisella yleisöerikoiskokeella, mutta sekin tarjosi haastetta kuljettajaparille. Autokunnan kartanlukijana toimi tällä kertaa Susanna Laaksomaa.

– Ensimmäinen erikoiskoe oli lyhyt, mutta sen verran vaativa, että mekin ajettiin yksi risteys pitkäksi. Ajolinja näytti menevän loivasti vasemmalle ylämäkeen, mutta kesken oikealle alas, joten jouduttiin siinä hieman peruuttelemaan. Onneksi siinä ei nyt mennyt ihan hirveästi aikaa hukkaan, Laaksomaa totesi huojentuneena.

Laaksomaa oli päässyt käskyttämään rallikalustonaan toimivaa Volkswagen Poloa viimeksi lumella, joten TerraWise Ralli oli siinäkin mielessä hyvää testiä tulevia soraralleja varten.

– Talven jälkeen en ole ajanut metriäkään, joten nyt saatu tuntuma autoon ja sorapinnalle ovat arvokkaita asioita, kun lähdetään tuleviin kisoihin. Itse kilpailukin sujui hienosti, sillä ajoimme luokassa toiseksi. Draamaakin meinasi tosin olla, sillä kun olimme siirtämässä ralliautoa maalin jälkeen trailerille, niin kytkimen nesteet tulivat pihalle. Onneksi se tapahtui kilpailun jälkeen – selvittiin siitäkin säikähdyksellä, Laaksomaa paljasti.

Seuraavaksi Laaksomaa nähdään tositoimissa kolmen viikon kuluttua.

– Kaiken kaikkiaan testipäivä oli onnistunut ja kiitos koko hienosti toimineelle tiimille. Seuraavaksi ajamme Oripäässä 27. toukokuuta, kun vuorossa on Rally Trophy -rallisarjan kauden kolmas osakilpailu, toisena tällä hetkellä sarjassa oleva Laaksomaa kertoi lopuksi.

Epävirallisia tuloksia, Luokka 11, TerraWise Ralli, Kerava 6.5.2017

1. Tomi Vilenius 22.40,1
2. Pasi Laaksomaa + 51,0
3. Juha Karkia + 1.55,1
4. Ville Virtanen + 2.32,7
5. Antero Sakselin + 3.31,0

Teksti: Laaksomaa Racing Team / Viestintä

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.